17 iul. 2021 | 15:00

Trucuri Windows 10: cum ștergi actualizările vechi și câștigi spațiu pe hard disk

ACTUALITATE
Trucuri Windows 10: cum ștergi actualizările vechi și câștigi spațiu pe hard disk

Windows 10 este unul dintre cele mai bune sisteme de operare create vreodată. Din păcate, dacă nu ești atent, s-ar putea să-și dubleze rapid spațiul de stocare ocupat. După un timp, tinde să fie o problemă frustrantă. Există însă și o soluție.

Se pot spune multe lucruri despre Windows 10, dar un lucru este sigur, nu a dus în niciun moment lipsă de actualizări. S-au lansat update-uri pentru acest sistem de operare cât pentru toate Windows-urile din trecut. Unele dintre ele nici măcar nu au fost bune și au pus sisteme pe butuci. Dincolo de asta, însă, toate au ajuns să ocupe o cantitate masivă de spațiu pe hard disk sau SSD.

Chiar și după instalarea actualizărilor, acestea îți ocupau spațiu pe hard disk din cauza comportamentului preventiv al Microsoft. De atât de multe ori a dat-o de gard gigantul din Redmond cu update-urile, încât a decis să-ți dea posibilitatea să dezinstalezi un update mai mic sau mai mare la Windows cu mult timp după ce l-ai instalat.

Din fericire, dacă ai nevoie de spațiu, poți totuși să ștergi pachetele de instalare pentru acele update-uri care sunt deja instalate în Windows 10. Un singur detaliu trebuie însă să ai în vedere. Nu vei mai putea dezinstala un update și nu vei mai putea reveni la o versiune anterioară de Windows, dacă ai câștigat spațiu liber prin acest mecanism.

Cum ștergi actualizări din Windows 10, ca să câștigi rapid spațiu de stocare

Dacă ai nevoie rapidă de un pic de spațiu pe un PC cu Windows 10, fă click pe Start în stânga jos și tastează Disk Cleanup. Apasă pe Enter pentru confirmare sau alege primul rezultat din listă. Alege Local Disk C: în noua fereastră. Așteaptă câteva momente până când îți este scanat sistemul de fișiere dispensabile.

În noua fereastră, alege Clean up system files și mai așteaptă câteva momente până când îți este scanat din nou sistemul. La final, vei întâmpina o fereastră precum cea de mai jos. Bifează Windows Update Cleanup și orice altceva vrei să-ți dispară de pe sistem. Confirmă cu Ok pentru a începe ștergerea efectivă. Așteaptă câteva momente, iar problema cu spațiul liber de pe sistemul tău ar trebui să se fi rezolvat.

windows update curatenie

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele