Trucuri Windows 10: cum redimensionezi rapid fotografii, cu click dreapta

Trucuri Windows 10: cum redimensionezi rapid fotografii, cu click dreapta

În cazul în care vrei să-ți faci rapid curățenie printre fotografii și să le faci mai mici, Microsoft îți face viața mai ușoară printr-un instrument gratuit ascuns în PowerToys.

Dacă ești un utilizator de Windows cu experiență, este posibil să fi auzit în trecut de PowerToys. Acesta este un set de instrumente opționale, complet gratuite, puse la dispoziție de Microsoft. Nu sunt sub nicio formă obligatorii sau incluse în Windows, dar dacă te încântă, le poți descărca în orice moment folosind acest link. Image Resizer sau redimensionatorul de imagini este inclus în PowerToys.

După ce l-ai instalat și configurat, Image Resizer se ancorează în meniul contextul din Windows 10 și îți permite să faci click dreapta pe un set de fotografii pentru a le redimensiona rapid în funcție de mai mulți parametri.

Începi prin a accesa linkul de Github. În partea de sus a secțiunii Assets, fă click pe PowerToysSetup-0.27.1-x64.exe sau orice versiune mai nouă care îți apare ție la momentul lecturării acestui material. Deschide fișierul proaspăt descărcat și instalează-l fără emoții.

După instalare, pornește PowerToys printr-un click pe bara de start și tastând PowerToys. Alege primul rezultat. În meniul din partea stângă, fă click pe Image Resizer și bifează On în dreapta. Asta a fost tot. Acum, poți închide fereastra de configurare a aplicației.

Rămâne redimensionarea efectivă a imaginilor. Accesează un director cu mai multe imagini și selectează câteva dintre ele sau pe toate. Fă click dreapta în interiorul selecției și alege Resize Pictures. Te vei confrunta imediat cu imagine precum cea de mai jos. Bifează rezoluție dorită cu foarte mare atenție și confirmă inițierea procesului cu un click pe Resize.

La final, fotografiile redimensionate, mai mici sau mai mari, vor apărea lângă fotografiile originale. Mecanismul este cât se poate de simplu, iar dacă vrei să personalizezi rezoluțiile predefinite în fereastra de redimensionare, o poți face din PowerToys Settings, din bara de start.

image_resizer_window_2