Trucuri Windows 10: cum profiți la maxim de desktop-urile virtuale, în ce fel îți fac viața mai ușoară

Trucuri Windows 10: cum profiți la maxim de desktop-urile virtuale, în ce fel îți fac viața mai ușoară

Desktop-urile virtuale reprezintă o funcție foarte populară pe Linux sau Mac, dar abia în Windows 10 au beneficiat de o implementarea inteligentă din partea Microsoft.

După mai multe amânări și implementări simpliste, în 2020, desktop-urile virtuale din Windows 10 au devenit cu adevărat utile, ușor de înțeles și de folosit. Acestea fac o treabă mai bună ca niciodată în a ține loc de configurații cu monitoare multiple. Te ajută să jonglezi rapid între proiecte diverse, să faci tranziția între munca de birou și partea de relaxare, mai ales dacă lucrezi de acasă.

Întregul concept de desktopuri virtuale și-a găsit loc în Windows 10 în spatele secțiunii Task View, accesibilă prin apăsarea simultană a tastelor Windows + Tab. De acolo, poți adăuga cu ușurință un număr infinit de desktop-uri virtuale, apăsând pe + în stânga sus sau pe New Desktop. Tot de acolo poți închide desktop-uri virtuale mai vechi.

Un alt avantaj al utilizării desktop-urilor virtuale este derivat din administrarea mai ușoară a unui număr mare de ferestre și aplicații deschise simultan. Cu click stânga apăsat pe una dintre ferestrele deschise o poți trange într-un alt desktop virtual, iar cu un clip pe acel desktop îl poți aduce în prim plan. La început s-ar putea să pară destul de complicat procesul, dar după câteva zile de experimente, îți va fi foarte ușor să te obișnuiești.

Dacă vrei să-ți impresionezi prietenii sau să ascunzi repede la ce lucrai, apasă simultan pe Windows + CTRL + D. Astfel, poți crea rapid un desktop virtual adițional, fără să închizi nicio aplicație sau fereastră din desktopul inițial. Tot fără a apela la Task View, poți naviga rapid printre desktop-urile virtuale deschise prin intermediul combinației de taste Windows + CTRL + Săgeată în stânga pentru a aduce în prim plan desktop-ul virtual din partea stângă. Dacă vrei desktop-ul virtual din dreapta apasă pe Windows + CTRL + Săgeată în dreapta.

Citește și: