Microsoft: virtualizarea Windows prin OnLive Desktop, ilegala

Microsoft: virtualizarea Windows prin OnLive Desktop, ilegala
11:30 09.03.2012

Microsoft On Live

In cazul in care nu ati auzit de OnLive Desktop, aceasta este o aplicatie de virtualizare care ruleaza o copie de Windows 7 cu un Office instalat, prin streaming, catre un iPad sau un dispozitiv cu Android.

Desi aplicatia a fost teribil de apreciata de foarte multe publicatii online, se pare ca Microsoft nu e foarte multumita ca nu castiga si ea niste bani de pe urma acestui sistem care, in definitiv, ruleaza o versiune de Windows.

Intr-un post care detaliaza exact acest tip de situatie, Joe Matz, vicepresedinte Microsoft de Worldwide Licensing and Pricing, a detaliat circumstantele in care este permisa virtualizarea sistemului Windows. Insistand, el a atras atentia asupra „problemei” OnLive si a mentionat ca respectivul caz trebuie rezolvat. „Microsoft se implica activ cu OnLive, in speranta de a-i incadra pe dezvoltatori intr-un scenariu corect de licentiere.”

Dupa tonul comunicatelor, se pare ca Microsoft a luat aceasta situatie destul de personal, insa, din pacate, cei de la OnLive nu au fost inca disponibili sa isi spuna si ei punctul de vedere.

Comentarii
loading...