Microsoft: virtualizarea Windows prin OnLive Desktop, ilegala

Microsoft: virtualizarea Windows prin OnLive Desktop, ilegala

Microsoft On Live

In cazul in care nu ati auzit de OnLive Desktop, aceasta este o aplicatie de virtualizare care ruleaza o copie de Windows 7 cu un Office instalat, prin streaming, catre un iPad sau un dispozitiv cu Android.

Desi aplicatia a fost teribil de apreciata de foarte multe publicatii online, se pare ca Microsoft nu e foarte multumita ca nu castiga si ea niste bani de pe urma acestui sistem care, in definitiv, ruleaza o versiune de Windows.

Intr-un post care detaliaza exact acest tip de situatie, Joe Matz, vicepresedinte Microsoft de Worldwide Licensing and Pricing, a detaliat circumstantele in care este permisa virtualizarea sistemului Windows. Insistand, el a atras atentia asupra „problemei” OnLive si a mentionat ca respectivul caz trebuie rezolvat. „Microsoft se implica activ cu OnLive, in speranta de a-i incadra pe dezvoltatori intr-un scenariu corect de licentiere.”

Dupa tonul comunicatelor, se pare ca Microsoft a luat aceasta situatie destul de personal, insa, din pacate, cei de la OnLive nu au fost inca disponibili sa isi spuna si ei punctul de vedere.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: