05 iul. 2016 | 07:45

Cum deschizi aplicații în desktopul virtual din Windows 10

ACTUALITATE
Cum deschizi aplicații în desktopul virtual din Windows 10

Pentru a profita de una dintre cele mai utile funcții din nou sistem de operare Microsoft, trebuie să știi cum deschizi aplicații în desktopul virtual din Windows 10.

Împrumutând o funcție pe care am văzut-o în urmă cu câțiva ani pe Linux sau Mac OS X, cei de la Microsoft vă ajută să fiți mai organizați atunci când interacționați cu mai multe ferestre sau aveți mai multe documente deschise simultan. În plus, e important să știi cum deschizi aplicații în desktopul virtual din Windows 10, dacă vrei să separi mai ușor activități precum muncă, navigat pe internet sau gaming.Cum deschizi aplicații în desktop-uri virtuale în Windows 10 click dreapta

Cum deschizi aplicații în desktopul virtual în Windows 10

Modul clasic de a deschide un nou desktop virtual în Windows 10 implică un click pe butonul Task View, al doilea după butonul de start și apăsarea pe New Desktop. După ce ați creat un nou desktop virtual, îl accesați și deschideți în el aplicațiile dorite. Există însă o metodă mult mai rapidă, printr-un progrămel care atașează meniului click dreapta aferent oricărui fișier sau aplicație, funcție ,,Open in new virtual desktop”.

Primul pas este să descărcați Vdesk de la această adresă. Descărcați-l în orice locație de pe hard disk, dar în loc să faceți dublu click pe el, trebuie să deschideți în respectivul director, folosind click dreapta în spațiu liber, o fereastră de Command Prompt – ,,Open command windows here”. În noua fereastră, fără ghilimele, tastați ,,vdesk -install” și confirmați cu Enter. Închideți fereastra. Opțional, pentru a șterge Vdesk pe viitor, deschideți o comandă de Command Prompt unde ați descărcat respectivul fișier anterior și tastați fără ghilimele ,,vdesk -uninstall”.

După ce ați urmat pașii de mai sus, dacă faceți click dreapta pe orice aplicație sau document, veți avea varianta Open in new virtual desktop. Pentru a sări ușor dintr-un desktop în altul, puteți folosi butonul Task View din taskbar sau, dacă preferați combinații de taste, apăsați pe Windows + Tab. Din noua interfață, vă puteți plimba printre desktopurile virtuale cu tasta Tab, confirmând desktopul pe care îl doriți în prim-plan cu Enter.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele