31 ian. 2021 | 16:34

Trucuri WhatsApp: cum îți inviți prietenii într-un grup printr-un link, la ce ajută și care sunt limitările

ACTUALITATE
Trucuri WhatsApp: cum îți inviți prietenii într-un grup printr-un link, la ce ajută și care sunt limitările

Deși se confruntă cu un scandal de proporții globale în ultima perioadă, WhatsApp continuă să fie una dintre cele mai populare aplicații de chat. Din acest motiv, ar fi bine să înveți câteva trucuri când vine vorba de conversațiile în grup.

Dacă folosești WhatsApp de câteva luni sau câțiva ani, este foarte probabil să fii membru într-unul sau mai multe grupuri. Acestea reprezintă un mijloc facil pentru a ține legătura cu mai mulți oameni și, în același timp, de a oferi informații într-o manieră un pic mai privată decât prin Facebook, de exemplu.

Ca referință, un grup pe WhatsApp suportă un număr maxim de 256 de participanți. Pe aceștia îi poți defini cu foarte multă răbdare folosind lista de contacte după ce ai apăsat pe Grup nou în colțul din dreapta sus. Există însă o alternativă mai deșteaptă, una care te ajută să adaugi în același grup proaspăt creat și persoane al căror număr nici nu-l ai în lista de contacte.

Este vorba de realizarea unei invitații într-un grup de WhatsApp prin intermediul unui link pe care, ulterior, îl poți trimite printr-un email, un mesaj pe Facebook sau chiar și o altă aplicație de chat. Pentru a obține linkul respectiv, intră într-un grup existent în care ești administrator și apasă pe numele grupului, în partea de sus a ferestrei de dialog. În partea de jos a ecranului respectiv, vei vedea un buton intitulat Invite Via Link. Apasă pe el și copiază linkul sau alege să-l trimiți prin WhatsApp. Este alegerea ta. Poți chiar și să transformi linkul cu pricina într-un cod QR, iar dacă îl scanează cineva, se înscrie automat în grupul tău. Mecanismul este cât se poate de simplu.

Dacă vrei să dezactivezi un link, ca să nu mai intre nimeni în grupul tău de WhatsApp, ai și această posibilitate. Intri în grupul de WhatsApp la care ești administrator, apeși pe numele lui și optezi pentru Invite Via Link. Din noul meniu, optezi pentru Reset link. Acest gest nu va afecta contactele care sunt deja membre în grup.

whatsapp-group-invite-via-link-p

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele