Trucuri WhatsApp: cum alegi cine te poate adăuga în grupuri, ca să scapi de stres

Trucuri WhatsApp: cum alegi cine te poate adăuga în grupuri, ca să scapi de stres

La ora actuală, sunt șanse foarte mari să fii membru într-unul sau mai multe grupuri de WhatsApp. Unele dintre ele reprezintă o sursă semnificativă de stres, dar nu ai ce să faci în legătură cu asta. În altele, ai ajuns fără voia ta, dar poți să schimbi asta.

În mod implicit, WhatsApp este soluția perfectă pentru a face spam cu mesaje inutile adresate unor oameni care nu au nicio treabă cu ceea ce ”vinzi”. Nici măcar nu trebuie să ai în agendă numărul unei persoane pentru a te adăuga într-un grup. Așa funcționează lucrurile din momentul în care ți-ai instalat pe telefon aplicația de chat a celor de la Facebook. Partea bună constă în faptul că poți schimba asta și implică un efort minim. 

Dacă ai un smartphone cu Android poți alege cine te poate adăuga într-un grup din ecranul principal al aplicației, făcând click în colțul din dreapta sus pe cele trei punctulețe și accesând Settings sau Setări. Pe un iPhone, găsești Setările în colțul din dreapta jos. Când ai ajuns acolo, pași următori sunt identici, indiferent de dispozitivul pe care îl folosești.

Intri la Cont sau Account, în funcție de limba pe care o ai definită pe dispozitiv. Te interesează meniul intitulat Privacy sau Confidențialitate din noua fereastră. Aici, ai multe setări cu care poți interacționa, în funcție de ceea ce îți dorești să obții. Pentru acest tutorial, vom face un tap pe Grupuri sau Groups.

Printr-un tap, vei schimba cine te poate adăuga în grupuri. Implicit, este bifat Everyone sau Toată lumea. Prima măsură pe care o poți lua ca să obții un pic de liniște este să bifezi Contactele mele. Astfel, vei putea fi adăugat în grupuri doar de persoane pe care le cunoști. Cei pe care nu îi cunoști îți poț tirmite invitații, dar nu ai nicio obligație să le accepți și nu vei primi niciun mesaj până nu o faci. Ultima variantă este My contacts except… sau Contactele, cu excepția.. . Printr-un tap acolo, poți alege individizii din agenda ta care, în mod explicit, nu te mai pot adăuga în grupuri. Această variantă este perfectă în cazul în care cineva a abuzat de respectivul privilegiu.

Citește și: