Trucuri Facebook: cum scapi de sugestiile de prieteni și faci curățenie în News Feed

Trucuri Facebook: cum scapi de sugestiile de prieteni și faci curățenie în News Feed

Interfața Facebook a devenit din ce în ce mai aglomerată în ultimii ani, iar conținutul postat de prieteni se pierde printre reclame, recomandări de prietenii noi și multă dezinformare. Cel puțin parțial, însă, poți schimba asta.

Nu dai scroll de două ori pe Facebook și îți sunt servite recomandări de prieteni noi. Nu contează câți prieteni ai deja, până vei ajunge la maximul de 5000, vei vedea deseori sugestii de prietenii noi cu diverse persoane. Nu de puține ori, îți vor fi servite notificări în același scop, pentru a te avertiza că cineva pe care s-ar putea să-l cunoști este pe cea mai mare rețea socială din lume.

Contează mai puțin tertipurile terifiante la care apelează Facebook pentru a-ți servi recomandări. Important este să știi cum le dezactivezi, cum scapi de ele, dacă tot nu le-ai folosit niciodată pentru a-ți amplifica rețeaua de prieteni virtuali.

În mod previzibil, mecanismul prin care dezactivezi recomandările de prieteni noi pe Facebook variază de la o platformă la alta sau de la un dispozitiv la altul. Din acest motiv, mai jos voi ilustra mai multe soluții la care poți apela.

Dacă ești pe PC sau Mac, pe laptop sau desktop, accesezi varianta web de Facebook și faci un click pe vârful de săgeată în jos din dreapta sus. Din secțiunea Settings & Privacy (Setări și Confidențialitate) faci click pe Settings. Intri la Notifications sau Notificări, faci un click pe ”Poate îi cunoști” și optezi pentru Dezactivat. Modificările vor intra în vigoare în timp real.

În cazul în care ești utilizator de Facebook pe smartphone, te interesează meniul cu trei liniuțe din dreapta sus sau dreapta jos. Intri la Settings sau Setări din dreptul secțiunii Setări și Confidențialitate. În partea de jos a noii ferestre, intri la Notification Settings sau Setările notificărilor. Deschizi ”Poate îi cunoști” și oprești bifa din partea de sus a ecranului. Confirmi modificarea cu un tap pe Oprește.

facebook recomandări prieteni