După Trump, Facebook cenzurează încă un președinte: de ce nu mai are voie să posteze

După Trump, Facebook cenzurează încă un președinte: de ce nu mai are voie să posteze

Cei de la Facebook încep să fie destul de dictatoriali vizavi de conținutul pe care îl permit sau îl interzic pe platformă. După Donald Trump, un alt președinte a primit o interdicție de a mai posta pentru 30 de zile.

Deși Facebook are în continuare probleme cu dezinformarea, rasismul și bullying-ul, compania se pare că încearcă să fie mai eficientă când vine vorba de reducerea la zero a vocilor importante care propagă știri false despre pandemiei. Ultimul penalizat este Nicolas Maduro, președintele Venezuelei.

În încercarea de a preveni răspândirea informațiilor eronate despre pandemia de coronavirus, Facebook a înghețat pagina de Facebook a liderului venezuelean Nicolas Maduro. În prima fază, decizia se aplică pentru 30 de zile, deși nu este exclus ca oficialul să recidiveze și să aibă parte de același tratament precum Donald Trump, care a rămas fără Facebook pentru totdeauna.

Conform datelor obținute de Reuters pe marginea subiectului, Maduro a fost penalizat după ce a început să promoveze pe pagina sa de Facebook un medicament intitulat Carvativir, bazat pe cimbru, ca o soluție minune pentru pacienții infectați cu Covid-19.

Momentan, pagina lui Nicolas Maduro de pe rețeaua socială continuă să fie online, dar nimeni nu mai poate posta conținut nou. Decizia a fost declanșată de un clip video în care președintele Venezuelei a pretins eronat că medicamentul Carvativir funcționează ca ”picături minune” și poate fi folosit atât pentru a preveni, cât și pentru a trata Covid-19, fără efecte secundare.

Un purtător de cuvânt al Facebook a explicat că rețeaua socială urmează recomandările Organizației Mondiale a Sănătății pe acest subiect și, conform datelor oficiale, nu există nicio dovadă a unui tratament miraculos pentru cei infectați cu SARS-CoV-2. De asemenea oficialul platformei online a atras atenția asupra faptului că interdicția a venit după încălcări succesive a politicii Facebook.

Nu trebuie neglijat nici faptul că Maduro a acuzat Facebook de cenzură de mai multe ori în luna februarie a acestui an, după ce a postat clipurile cu Carvativir.