Trilogia GTA urmează să fie remasterizată: este șansa ta să încerci infamul Dodo

Trilogia GTA urmează să fie remasterizată: este șansa ta să încerci infamul Dodo

Unul dintre secretele cele mai prost păstrate din lumea jocurilor a fost confirmat, Rockstar Games va relansa trei jocuri Grand Theft Auto. Pachetul include Grand Theft Auto III, GTA: Vice City și GTA: San Andreas.

Are un nume ciudat, dar nu îmi pasă, Grand Theft Auto: Trilogia – Ediția definitivă vine pe Nintendo Switch, PlayStation 4, PS5, Xbox One, Xbox Series X / S și PC anul acesta. Pachetul va ateriza și pe iOS și Android în prima jumătate a anului 2022.

Rockstar spune că jocurile vor beneficia de „îmbunătățiri moderne ale jocului”, păstrând în același timp aspectul originalelor. Mai multe detalii despre modificări vor fi dezvăluite în următoarele săptămâni. Deși toate cele trei jocuri sunt clasice, vizual nu arată prea bine pentru anul 2021. Grafica actualizată le-ar aduce înapoi în atenția publicului, mai ales că ac juca pe Switch.

Între timp, Rockstar va elimina versiunile originale ale GTA III, Vice City și San Andreas de pe magazinele digitale începând de săptămâna viitoare. O să poți descărca în continuare jocurile dacă le-ai cumpărat anterior.

Cel mai cunoscut avion din lumea jocurilor

Atunci când Grand Theft Auto 3 a fost lansat, zborul era un lux. Elicopterele au fost introduse în Vice City, dar abia în San Andreas am pilotat un avion sau, mai exact, un avion cu aripi. Există un avion în Grand Theft Auto 3, dar este abia funcțional, cu comenzi încăpățânate și aripi tăiate. Avionul Dodo, numit în mod corespunzător după pasărea care nu putea să zbor, putea fi găsit parcat într-un hangar de pe Aeroportul Internațional Francis după finalizarea unei misiuni numite Grand Theft Aero. Deși era un avion, acesta nu era programat să zboare.

„Dodo nu a fost niciodată programat să zboare. Dar a fost distractiv să vedem cum oamenii au luat-o razna atunci când au descoperit diferite bug-uri cu ajutorul cărora puteau să zboare”, a spus Rockstar într-un Q&A.

Odată ce ești în aer, este clar că Liberty City nu a fost niciodată menit să fie văzut din această perspectivă. Majoritatea clădirilor nu au acoperișuri. Mai mult, este posibil să zbori către o bucată de oraș inaccesibil în mod normal, folosită în prima scenă a jocului.

Sper ca pe lista „noutăților” să nu intre și „repararea” avionului Dodo. Este timpul ca o nouă generație de fani GTA să experimenteze frustrarea și emoțiile încercării de a cuceri cerul în această bucată de tablă.

Este, de asemenea, un memento al momentului în care nu eram atât de răsfățați ca jucători, unde a zbura câteva secunde într-un joc era ceva care ne încânta teribil. În zilele noastre poți face aproape orice în jocuri. Pe atunci, în zorii noului mileniu, trebuia să câștigăm acest drept.

Dodo este cel mai prost vehicul din istoria jocurilor video și de asta îmi și place.

Citește și: