Veste proastă pentru cei care așteaptă GTA 6: când apare noul joc al celor de la Rockstar

Veste proastă pentru cei care așteaptă GTA 6: când apare noul joc al celor de la Rockstar

Dacă ai fost plăcut impresionat de Grand Theft Auto 5 și deja aștepți să te joci GTA 6, atunci ar fi bine să nu te entuziasmezi prea tare și să mai aștepți un pic.

GTA 5 e, la ora actuală, unul dintre cele mai populare jocuri și se pare că Rockstar a dat lovitura. În acest context, e lesne de înțeles de ce fanii așteaptă deja următoarea versiune. Numai că au ceva de așteptat.

Se pare că încă se lucrează la GTA 6, iar jocul nu va fi lansat mai devreme de 2025.

Rockstar întârzie lansarea GTA 6

Având în vedere succesul avut de Grand Theft Auto 5, mulți se întreabă, pe bună dreptate, când va fi lansat GTA 6. Doar că fanii mai au de așteptat câțiva ani.

Unul dintre cei care urmărește cu atenție tot ce se întâmplă în industrie, Tom Henderson, susține că GTA 6 va fi lansat cel mai probabil fie în 2024, fie în 2025, ceea ce înseamnă că mai ai de așteptat.

Asta înseamnă, între altele, că vor fi trecut deja 12 ani de când a fost lansat GTA 5. Pentru a-i ține pe fani aproape, Rockstar a menținut jocul relevant în toți acești ani cu GTA Online, modul care le permite jucătorilor să se bucure inclusiv de funcțiile multiplayer.

Lansare pregătită atent

Compania vrea să se asigure că nu pune presiune pe angajați și că produsul final va fi ceva la care chiar s-a muncit, fără presiunea lansării la o anumită dată. Și ar mai fi un aspect: GTA 6 va fi gândit special pentru noile console de ultimă generație de la Sony și Microsoft, iar Rockstar așteaptă ca acestea să ajungă la cât mai mulți utilizatori.

E adevărat că acestea s-au lansat anul trecut, dar n-au ajuns încă la toată lumea, piața n-a crescut în ritmul dorit. Compania care produce Grand Theft Auto nu ignoră această situație.

Recent, cei de la Intel anunțau că au dezvoltat o tehnologie care se bazează pe machine learning pentru a face jocurile și mai realiste de atât. Asta se poate vedea deja cu ochiul liber, când vine vorba de GTA 5 și ar fi de așteptat și ca noul GTA 6 să simuleze într-un mod spectaculos viața reală de pe străzile pe care creatorii le vor gândi pentru acest joc.

Proiectul de tip machine learning, dezvoltat la Intel Labs și numit „Consolidarea Photorealism Enhancement”, duce astfel de jocuri într-o altă dimensiune, una mult mai realistă.