05 aug. 2021 | 15:05

Tranzacția tech a anului, blocată: problema costisitoare pe care o au NVIDIA și ARM

ACTUALITATE
Tranzacția tech a anului, blocată: problema costisitoare pe care o au NVIDIA și ARM

SoftBank din Japonia intenționa să vândă compania de tehnologie din Marea Britanie către Nvidia pentru aproximativ 40 miliarde de dolari, reprezentând tranzacția anului în domeniul tehnologiei.

Totuși, această tranzacție nu va avea loc din cauza faptului că secretarul digital Oliver Dowden a spus că dorește ca supravegherea competiției din Marea Britanie să evalueze implicațiile sale.

„După o analiză atentă a preluării propuse, am emis astăzi o notificare de intervenție. Ca următor pas și pentru a mă ajuta să strâng informațiile relevante, autoritatea independentă din domeniul concurenței din Marea Britanie va pregăti acum un raport cu privire la implicațiile tranzacției, care va ajuta la informarea oricăror decizii ulterioare”, a spus el.

Tehnologia celor de la Arm se află în centrul majorității smartphone-urilor și dispozitivelor inteligente din întreaga lume. Deși reprezintă un nume foarte important în tehnologie, au fost ridicate semne de întrebare atunci când designerul din Cambridge care își licențiază tehnologia cu Apple, Samsung și Huawei, a acceptat oferta de la nVIDIA, un specialist în cipuri grafice din Statele Unite ale Americii.

Tranzacția anului din domeniul tehnologiei este analizată de CMA

În luna ianuarie a acestui an, Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) a anunțat că analizează tranzacția pe fondul îngrijorărilor că ar putea determina Arm să se retragă, să mărească prețurile sau eventual să reducă a sa calitate a serviciilor către rivalii nVIDIA.

Dowden a ordonat în acest sens acum ca într-o primă fază să fie începută o anchetă care va decide dacă este necesară o anchetă completă în cea de-a doua fază, lucru care ar putea duce la blocarea acordului dintre cele două companii.

Un purtător de cuvânt al Nvidia a spus: „Nu credem că această tranzacție pune probleme materiale de securitate națională. Vom continua să lucrăm îndeaproape cu autoritățile britanice, așa cum am făcut de la anunțul acestui acord”.