Greșeala fatală care te lasă fără WhatsApp: mare atenție, români, la acest mesaj

Greșeala fatală care te lasă fără WhatsApp: mare atenție, români, la acest mesaj

Ai văzut deja cât de populară e WhatsApp ca platformă de comunicare. Un așa succes atrage și infractorii cibernetici, după cum vedem cu o nouă fraudă.

Anunțul că WhatsApp dispare de pe anumite telefoane, anunț oficial, a dus la o exploatare din partea infractorilor cibernetici printr-o tactică înșelătoare. Utilizatorii se trezesc cu un mesaj și un cod și rugămintea să-l trimită într-un chat chiar pe WhatsApp. Ce se întâmplă, de fapt? Ei bine, e o încercare de a-ți fi furat contul.

Mesajul de care să te ferești pe WhatsApp

WhatsApp e o platformă care funcționează prin autentificarea în doi pași. Folosești numărul tău, iar când te loghezi îți este trimis un cod. Acel cod e esențial. Așa că dacă tu ai deja WhatsApp pe telefon, dar primești un astfel de cod, există doar două explicații: cineva și-a greșit numărul și l-a băgat pe al tău sau un infractor încearcă să-ți obțină contul.

Înșelătoria a revenit pe finalul lui 2020, pe măsură ce oamenii au comunicat tot mai mult online. Codul pe care îl primești e urmat, de regulă, de un mesaj de la un număr pe care nu-l știi care îți cere să trimiți codul, invocând că e asistența de la WhatsApp sau orice alt fel de suport pentru alte servicii.

De multe ori infractorii folosesc ca scuză și că au trimis codul din greșeală și îl vor înapoi. Orice ar fi, nu retrimite codul, ignoră mesajul și blochează numărul respectiv care îți trimite mesaje și-ți cere codul pentru WhatsApp.

În caz contrar, odată ce i-a fost trimis codul, infractorul își insușește contul tău de WhatsApp. Nu are acces la conversațiile tale, dacă nu are acces și la contul de backup, dar îți poate folosi contul pentru alte atacuri. Și ca să obțină bani de la cunoștințele tale, dacă le știe.

În esență, înşelătoria se bazează pe naivitatea oamenilor, deoarece nimeni nu îți va cere vreodată codul de autentificare. Odată preluat controlul profilului, începe o reacție în lanţ. Ține cont că deși nu vede mesajele atacatorul poate vedea contactele, grupurile și poate lua legătura cu oamenii în numele tău. WhatsApp notează pe site-ul său că acel cod nu ar trebui trimis nimănui. E folosit doar pentru autentificarea ta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: