Tesla trece prin cea mai bună perioadă din istoria companiei: performanțe fără precedent la producție și vânzări

Tesla trece prin cea mai bună perioadă din istoria companiei: performanțe fără precedent la producție și vânzări

Cu câteva zile înainte să prezinte show-ul de televiziune Saturday Night Live, Elon Musk a avut o conferință cu investitorii despre ultimele rezultate financiare ale producătorului de mașini electrice.

Tesla trece prin cea mai bună perioadă din istoria companiei. După valorile fără precedent înregistrate în 2020, primul trimestru din acest an a venit de asemenea cu vești bune pentru Elon Musk și echipa sa foarte stufoasă de investitori. Cu alte cuvinte, pandemia nu a afectat negativ vânzările de mașini electrice. Mai mult decât atât, s-a reflectat într-o creștere a interesului cumpărătorilor pentru acest segment de piață.

”Am atins cele mai ridicate valori de producție și livrare a autovehiculelor”, se arată în comunicatul oficial pe marginea subiectului. O particularitate surprinzătoare a acestei performanțe ține de modelele de top din portofoliul companiei americane. În prima parte a acestui an, Tesla nu a mai produs niciun exemplar nou de Model S și Model X, chiar dacă au continuat livrările comenzilor existente pentru aceste mașini.

”În ultimele două trimestre, am livrat aproximativ un sfert de milion de exemplare de Model 3. Asta se transpune în jumătate de milion de unități pe an. Credem că Model Y va fi cea mai bine vândută mașină sau vehicul din lume, probabil anul viitor.”, a afirmat cu entuziasm Elon Musk.

CEO-ul Tesla nu s-a sfiit nici să facă vreo comparație cu creațiile altor branduri. Față de BMW Seria 3 și Mercedes E Class, Musk a spus că Model 3 a fost cel mai bine vândut sedan premium din lume în primul trimestru al acestui an. A ajutat și faptul că mașinile noi ale americanilor sunt semnificativ mai ieftine decât în urmă cu câțiva ani. Șeful companiei a spus că în 2017 avea un cost mediu per mașină care ieșea din fabrică de 84.000 de dolari. Acea valoare medie a scăzut în 2021 la 38.000 de dolari.

Citește și: