Dacia, mai tare decât Golf 8, Tesla sau Mercedes. Testul care înseamnă enorm pentru mașinile românești

Dacia, mai tare decât Golf 8, Tesla sau Mercedes. Testul care înseamnă enorm pentru mașinile românești

Sunt câteva certitudini când vine vorba de Dacia: prețul e mic, mașinile sunt robuste, românii le apreciază. Și, uneori, apare câte o surpriză, cum e cazul și acum.

Două modele Dacia au trecut printr-un test util pentru siguranța ta. E vorba de Spring și Sandero Stepway, două mașini foarte diferite, dar vândute sub aceeași marcă. Spring e cea mai ieftină mașină electrică, și prima de la Dacia, dar e produsă integral în China și e un Renault K-ZE ajustat pentru piața europeană.

De cealaltă parte, Sandero Stepway e modelul încă fabricat la Mioveni, după ce Sandero a fost mutat în Maroc. E un crossover robust, pe platforma nouă de la Renault pentru Dacia și se bucură de popularitate în rândul celor care nu vor chiar un SUV, dar vor o mașină mai înaltă, mai spațioasă decât Sandero.

Motive de mândrie la Dacia cu Spring și Sandero Stepway

Publicația km77.com a trecut ambele mașini prin test de slalom. Sandero Stepway a evitat fără probleme obstacolul cu o viteză maximă de 73 km/h. Volkswagen Golf 8, de exemplu, a ajuns doar la 69 km/h. Totodată, Dacia e mai tare și decât Mercedes CLA care a ajuns doar la 66 km/h. Sandero Stepway s-a descurcat mai bine și decât BMW M235i și Skoda Superb.

De cealaltă parte, Spring stă chiar mai bine, dar și tehnic e total diferită. Cum e o mașină electrică, bateriile sunt în podea și centrul de greutate e mai jos decât la o mașină cu motor termic. Totuși, s-a descurcat mai bine decât Honda E și Tesla Model X.

În cazul Dacia Spring, viteza la care a devenit instabilă și greu de controlat a fost de 77 de km/h. Pentru Honda E a fost 75 km/h și Tesla la 70 km/h.

Vestea e și mai bună pentru Dacia mai ales când te raportezi la preț. Modelele autohtone sunt, în unele cazuri, și de patru – cinci ori mai ieftine.

Citește și:
Etichete: