Frigiderul viitorului, perfect în pandemie: funcțiile futuriste, anunțate acum de LG

Frigiderul viitorului, perfect în pandemie: funcțiile futuriste, anunțate acum de LG

În ultimul deceniu, creatorii de gadgeturi au căutat moduri din ce în ce mai creative pentru a reinventa banalul frigider. În 2021, se pare că celor de la LG le-a ieșit combinația.

Primele frigidere cu comenzi vocale au fost dezvăluite cândva în 2017. De atunci, însă, și-au cam pierdut farmecul. În 2021, când oamenii sunt mai reticenți ca niciodată să atingă diverse obiecte, parcă începi să empatizezi altfel cu ideea de ”Sesam deschide-te”, pentru a-ți lua o apă minerală din frigider sau pentru a-ți pune cumpărăturile de la piață.

Dincolo de scenarii ipotetice, LG și-a anunțat linia de frigidere pe 2021 și par cât se poate de interesante, pe lângă faptul că sunt încărcate de tehnologie modernă. Acestea sunt agregate în linia InstaView, datorită faptului că alăturează un frigider tradițional cu o vitrină frigorifică, după cum se poate vedea în imaginea de mai sus.

Prin comenzi vocale, poți foarte ușor să deschizi ușile frigiderului, dacă ai mâinile pline de cumpărături. În timp, este foarte probabil să fie integrată direct în frigider și funcționalitatea butoanelor Amazon Dash. Ca referință, acele gadgeturi similare cu o sonerie automatizează comandarea anumitor produse de pe Amazon, fără un telefon sau laptop în preajmă. Tot prin comenzi vocale, poți afla nivelul de gheață sau de apă filtrată din frigider.

O funcție foarte interesantă în contextul pandemiei ține de dezinfectarea prin raze UV a clapetei pe care o folosești pentru a-ți turna apă rece în pahar. Comparativ cu modelele de acum un an, versiunile actualizate au o vitrină cu 23% mai mare. Dacă ai uitat, acea vitrină aparent banală este mată în cea mai mare parte a timpului, până când ciocănești în ea de câteva ori și devine transparentă. Knock-to-look este intitulat funcția. Funcția care mă încântă cel mai mult din noile frigidere LG ține însă de posibilitatea realizării de gheață perfect transparentă, mult mai atrăgătoare în cocktailuri.

Prețuri și date legate de disponibilitate în diverse colțuri de pe mapamond vor fi făcute publice în următoarele câteva săptămâni.

Citește și: