18 mai 2021 | 10:30

Telefonul cu cea mai mare cameră din toate timpurile e creat cu Leica și nu e Huawei

ACTUALITATE
Telefonul cu cea mai mare cameră din toate timpurile e creat cu Leica și nu e Huawei

Timp de câțiva ani, în domeniul smartphone-urilor, Leica s-a asociat cu Huawei. Perioada de exclusivitate s-a încheiat însă, iar rezultatul spectaculos se poate vedea în imaginea de mai jos. Poartă numele Sharp Aquos R6.

Indiferent câte camere ai pe un smartphone, niciuna nu se compară cu o cameră dedicată din cauza dimensiunii senzorului din spatele obiectivului, până la Sharp Aquos R6. Dacă până acum ai fost impresionat de numărul de megapixeli asociat cu un telefon, noul smartphone creat în colaborare cu Leica îți arată că arta fotografică realizată cu mobilul este despre altceva. Acesta este primul smartphone din lume cu un senzor de un inci, cel mai mare integrat vreodată într-un telefon.

În rest, telefonul este construit în jurul unui ecran Pro IGZO OLED de 6,67 inci, o altă premieră în industrie. Acesta are o rată de refresh dinamică între 1Hz și 240 de Hz, pentru media perfectă între economie energetică și calitate a imaginii. Rezoluția nativă este de 2730 x 1260 pixeli.

La interior, ascunde un Snapdragon 888, cel mai rapid procesor pentru mobile din 2021, cu 12GB RAM și o memorie internă de 128GB. Nu este disponibil în alte configurații de memorie, iar în prima etapă va fi disponibil pentru achiziție doar prin intermediul operatorilor de telefonie din Japonia.

În privința posibilităților de captură, va putea imortaliza imagini de 20MP,  cu ajutorul unui sistem optic format din șapte lentile cu F/1.9, echivalentul a 19mm. Stabilizarea de imagine este electronică, iar un senzor de tip ToF ar trebuie să faciliteze imaginile portret. Deși nu a fost încă testat de o autoritate independentă, telefonul pare să genereze rezultate impresionante în condiții de iluminare scăzută. În teorie, ar trebui să fie mai bun decât orice alt smartphone de pe piață și în ceea ce privește plaja dinamică și nivelul de zgomot de imagine.  Pentru selfie-uri ai o cameră de 12 megapixeli.

Acumulatorul de la Sharp Aquos R6 are 5000 mAh, iar telefonul este certificat pentru rezistență la apă și praf. Este disponibil pentru achiziție în două culori. Prețul este momentan necunoscut.

Sharp-Aquos-R6-on-white-backgrou

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele