Chrome 69 e pentru telefoanele cu crestătură și Android Go

Chrome 69 e pentru telefoanele cu crestătură și Android Go

Chrome are parte de numeroase actualizări pe parcursul unui an, dar cele mai multe dintre ele trec neobservate. Chrome 69 ar trebui însă detaliat datorită beneficiilor pe care le include pentru utilizatorii de telefoane cu crestătură.

Pentru că nu a trecut foarte mult timp de la lansarea Chrome 68, s-ar putea să mai așteptăm câteva săptămâni până la lansarea Chrome 69. Chiar și așa, o versiune beta este deja disponibilă, iar cei de la Android Police au avut ocazia să o disemineze pentru a-și forma o opinie avizată despre noutățile de care ne vom bucura cu toții în curând.

În primul rând, viitoarea versiune de Chrome va încerca să profite un pic mai bine de spațiul pus la dispoziție de terminalele cu crestătură în partea de sus a ecranului. Nu contează dacă vorbim de iPhone X sau numeroasele smartphone-uri cu Android care au aplicat același principiu de design. Nu va mai fi afișată o bară neagră inutilă în partea de sus a ecranului care era menită să îmbrățișeze crestătura.

Pe terminale cu Android Go, care au 1GB RAM și foarte puțin spațiu de stocare, Google Chrome 69 va fi capabil să funcționeze nu doar ca browser, dar și ca player multimedia. Dacă vei descărca un fișier media de pe internet sau din PC, când vei încerca să-l deschizi, ți se va oferi opțiunea să-l redai prin intermediul Chrome, în loc să mai descarci o aplicație suplimentară.

În cazul în care obișnuiești să descarci numeroase fișiere de pe internet prin intermediul Chrome pe mobil, un manager de descărcări mai elaborat îți va permite să sortezi fișierele după bunul plac și să cauți un download-ul de care ai nevoie. Pe PC-uri și Mac-uri, Chrome 69 va incorpora pentru prima oară posibilitatea redării de clipuri în format picture-in-picture. Practic, începi să redai un video, optezi pentru transpunerea sa într-o fereastră, iar tu navighezi în continuare pe internet pe alte site-uri. Chrome 69 este programat pentru lansare în variantă finală în luna septembrie.

Citește și: