Te lasă fără bani pe card, în România: la ce trebuie să fii atent, când ești la bancomat

Te lasă fără bani pe card, în România: la ce trebuie să fii atent, când ești la bancomat

Nu puține sunt cazurile în care banii dispar de pe cardurile oamenilor și nu știu motivul. Infractorii au mai multe metode de a fura bani. Iată o metodă la care trebuie să fii atent.

Una dintre aceste metode se numeşte „Furculiţa“ şi este folosită la sustragerea de bani din bancomate.

Metoda constă în introducerea unui dispozitiv artizanal tip „furculiţă“ în fanta de eliberare a banilor, fantă care, în prealabil, este forţată cu un obiect ascuţit, notează Adevărul. Odată introdus, dispozitivul reţine prin agăţare sumele de bani pe care posesorii de carduri doreau să le retragă. Astfel că, deşi efectuau operaţiunile obişnuite pentru retragerea de numerar, oamenii nu primeau suma solicitată, fiindu-le restituit doar cardul. În realitate, suma solicitată de clienţi era eliberată şi contul era debitat, însă banii erau opriţi în „furculiţa“ introdusă prin fanta rejectoare.

Atenție la bani: se pot fura foarte ușor de pe card

Utilizatorul credea că bancomatul are o eroare de funcţionare şi pleca, iar infractorii scoteau atunci dispozitivul, împreună cu sumele de bani debitate din cont. Această metodă a fost aplicată de trei ori în municipiul Sebeş, de trei bărbaţi, unul din Braşov şi trei din Hunedoara.

În două cazuri au reuşit să sustragă suma de 750 de lei, a treia încercare fiind un eşec după ce clientul băncii a reuşit să ridice banii solicitaţi, rămaşi blocaţi în fanta de eliberare. Infractorii au fost filmaţi de camerele de la bancomate, când instalau sistemul de furt bani în spatele fantei de la trei ATM-uri. Au părăsit de fiecare dată zona şi au urmărit până a venit primul client. După ce acesta pleca dezamăgit că nu a obţinut banii solicitaţi, s-au prezentat imediat pentru a încasa banii.

Hoții aveau o tactică anume: unul manevra fanta bancomatului, iar ceilalţi doi stăteau în spatele acestuia, pentru a bloca contactul vizual al altor persoane cu ATM-ul. Cei trei au fost, însă, filmaţi de camerele de luat vederi cu care erau dotate bancomatele, astfel încât identificarea lor a fost o sarcină simplă pentru poliţişti.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: