19 nov. 2021 | 16:55

Țara preferată de mulți români care are cele mai mari salarii din lume. Electricitatea și apa sunt gratis pentru locuitori

ACTUALITATE
Țara preferată de mulți români care are cele mai mari salarii din lume. Electricitatea și apa sunt gratis pentru locuitori

Nivelul de trai din Qatar îl depășește pe cel din multe țări ale lumii. Salariile mari și gratuitatea utilităților îi conving pe mulți români să se mute acolo.

În cazul în care v-ați săturat de traiul sub limită din România, aflați că există o țară care oferă condiții mult mai bune, din aproape toate punctele de vedere.

Vorbim, în acest caz, despre Qatar, unde salariul mediu anual este de 100.000 de euro. Și dacă această informație pare desprinsă din romanele utopice, poate ar trebui să menționăm și că aici nu există contribuție pentru pensie, iar asistența medicală este oferită gratuit.

Dobânzile la bănci sunt, și ele, extrem de mici.

Qatar este cea mai bogată țară din lume

Beneficiind de resurse naturale mai mult decât suficiente, Qatar este, în acest moment, cea mai bogată țară din lume, depășind nivelul de confort fizic și psihic al locuitorilor din Luxemburg. Țara este atât de bogată încât, dincolo de nivelul de salarizare peste medie, menționat anterior, oferă populației anumite gratuități, atunci când vorbim despre utilități. Locuitorii din Qatar nu trebuie să plătească pentru apă sau pentru energia electrică, scrie discovery-zone.com.

Confortul de care se bucură aceștia este datorat, în egală măsură, atât unei gestionări strategice, cât și resurselor naturale, cele despre care povesteam câteva rânduri mai sus.

Bogăția acestei țări poate fi observată cel mai bine în capitala Doha, plină de clădiri cu o arhitectură desprinsă, parcă, din filmele SF. Hotelurile de lux și casele impunătoare sunt, de asemenea, la ordinea zilei.

Qatarul a devenit un stat de sine stătător în anul 1971 și are o populație de 1,7 milioane de locuitori, majoritar migranți. Numai 15% dintre locuitorii acestei țări sunt originari ai acestor părți.

Există și o serie de dezavantaje atunci când vorbim despre traiul în Qatar: alcoolul este strict interzis. Chiar și așa, el poate fi consumat în hotelurile de lux, dacă nu ești musulman, firește. Pornografia, drogurile și carnea de porc sunt și ele interzise.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele