Surpriză Ford pentru România: dispar aceste mașini, dar la Craiova e super veste bună

Surpriză Ford pentru România: dispar aceste mașini, dar la Craiova e super veste bună

Ford are planuri mari, care implică și uzina de la Craiova. Până la jumătatea anului 2026, Ford se pregătește să atingă un nivel zero de emisii, iar în privința producției, să migreze exclusiv către mașinile electrice, până la finalul deceniului.

Ford are în plan ca până la jumătatea anului 2026, gama sa de autoturisme să fie 100% pregătită să atingă zero emisii, în variantele electrice sau plug-in hybrid, urmând ca până în 2030 să fie complet electrică.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții companiei care anunță că se pregătesc, de asemenea, ca întreaga gamă de vehicule comerciale Ford să fie complet electrică sau plug-în hybrid până în 2024.

“Astăzi, Ford face un pas important înainte pentru transformarea sa europeană şi îşi ia angajamentul de a se implica până la capăt în dezvoltarea de vehicule electrice şi în creşterea şi electrificarea gamei sale de vehicule comerciale, lider de piaţă. Ford îşi ia astăzi angajamentul ca până la jumătatea anului 2026, gama sa de autoturisme să fie 100% pregătită să atingă zero emisii, în variantele electrice sau plug-in hybrid, urmând ca până în 2030 să fie complet electrică. În mod similar, întreaga gamă de vehicule comerciale Ford va fi complet electrică sau plug-in hybrid până în 2024.”
Ford

Astfel, în următorii ani, conform ZF. Ford ar produce la Craiova mașini electrice, prietenoase cu mediul, conform noii strategii sustenabile de business.

Cum arată planul Ford pentru România

“Uzina de la Craiova este o poveste de succes, am lansat acolo noul Ford Puma la începutul anului trecut iar modelul este un hit în piaţă, iar cele mai multe unităţi livrate utilizează tehnologia mild-hybrid. Vom reveni în următoarele luni cu detalii despre viitorul uzinei de la Craiova.”
Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa

De asemenea, compania a anunţat de curând, o altă veste importantă pentru uzina de la Craiova. Aici va demara producţia SUV-ului Puma şi în versiunea cu transmisie automată pentru motorizările cu tehnologie hibridă, care va fi disponibilă atât pe varianta de 125 CP, cât şi pe cea de 155 CP şi este aceeaşi versiune de transmisie automată cu şapte trepte.

Până acum, la acest model,  transmisia automată era disponibilă doar pentru motorul de 1.0 litri EcoBoost fără componentă electrică.

Totodată, veștile de la Ford nu se opresc aici. Compania promite investiții uriașe. Vorbim despre 1 miliard de dolari pentru modernizarea fabricii sale din Koln.”Anunţul nostru de astăzi privind transformarea fabricii noastre din Koln, sediul operaţiunilor noastre din Germania de 90 de ani, este una dintre cele mai importante. Acesta arată angajamentul nostru faţă de Europa şi pentru un viitor modern, în care vehiculele electrice se află în centrul strategiei noastre de creştere”, a declarat Stuart Rowley.

Strategia Ford se bazează pe o piață auto a viitorului, dominată de mașini prietenoase cu mediul. Electricitatea e viitorul, pare să fie deviza companiei, care și-a propus ca, până în 2030, două treimi din vânzările de vehicule comerciale să fie reprezentate de vehicule electrice sau plug-in hybrid.

Etichete: