Statul ți l-a dat, statul îți ia înapoi ajutorul financiar: câți români vor fi nevoiți să dea bani de unde nu au

Statul ți l-a dat, statul îți ia înapoi ajutorul financiar: câți români vor fi nevoiți să dea bani de unde nu au

Situația financiară a multor români este îngrijorătoare, din cauza pandemiei. Acum, mulți dintre ei sunt obligați să dea sume generoase de bani la stat.

Pe lângă oamenii din HoReCa, cea mai lovită categorie de muncitori din România include artiștii independenți. Aceștia din urmă au beneficiat anul trecut de un ajutor financiar infim de autoritățile române. A fost vorba de o indemnizație primită pentru jumătatea lunii martie, pentru aprilie și mai.

Deși sumele nu au fost neapărat mari și au fost întrerupte brusc, acum, trebuie să plătești impozitul la acei bani. Cel mai probabil, însă, mulți nu vor avea de unde. Ca referință, artiştii independenţi trebuie să dea înapoi statului 41,5% din indemnizaţia primită în starea de urgenţă.

Pentru context, în prima jumătate a anului trecut, toate persoanele ale căror activităţi au fost întrerupte din cauza restricţiilor impuse de statul român în contextul pandemiei au primit suma de 4.072 de lei, reprezentând 75% din salariul mediu brut pe economie, potrivit Mediafax. Ajutorul a continuat până în luna mai, deși problemele financiare ale românilor din acest domeniu nu s-au remediat nici până la această oră.

Dacă îi ține cuiva de cald acest detaliu, ministrul Muncii de la acea vreme a anunțat că va fi impozitat ajutorul financiar acordat artiștilor independenți și mai multor tipuri de freelanceri din industrii afectate de pandemie. Vor trebui returnate taxele și impozitele, a anunțat ministrul din perioada mandatului lui Orban.

Artiştii care își desfăşoară activitatea în calitate de persoane fizice sau persoane fizice autorizate datorează la bugetul de stat impozitul aferent, CAS şi CASS. Cumulate, toate aceste taxe şi impozite ajung la un total de 41,5% din valoarea indemnizaţiei brute. Trebuie achitate până în luna martie a acestui an. Că guvernul refuză să ia în calcul faptul că situația financiară a zecilor de mii de artiști independenți din România nu s-a remediat la niciun nivel contează mai puțin.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI