21 mai 2021 | 09:30

Spotify îți transformă podcasturile preferate în cărți: poate vrei să citești, în loc să asculți, dar ajută și la altceva

ACTUALITATE
Spotify îți transformă podcasturile preferate în cărți: poate vrei să citești, în loc să asculți, dar ajută și la altceva

Spotify ia foarte în serios investițiile în podcasturi, iar o actualizare iminentă pare să fie dedicată complet acestei secțiuni importante din popularul serviciu de streaming. Este vorba de transcrierea podcasturilor în text.

Cei mai mulți asociază Spotify cu un serviciu care pune accent pe conținut audio, așa fost din prima zi de la lansare, în urmă cu aproape 10 ani. Între timp, dacă te uiți la podcastul lui Joe Rogan, vei vedea că în 2021 găzduiește și conținut video. Dincolo de asta, în viitorul foarte apropiat, va găzdui foarte mult conținut în format text. De fapt, vor fi transcrieri automate ale podcasturilor pe care le găsești deja pe platformă, iar funcția urmează să fie introdusă în următoarele săptămâni.

Dacă folosești aplicația dedicată Spotify pe iOS sau Android, în curând, vei putea să vezi sub fereastra de redare a podcastului o secțiune intitulată Transcript. Nu știu exact cât de precis va fi procesul de transpunere a dialogului din podcasturi în text, dar s-au făcut probabil numeroase experimente pe marginea subiectului.

Pe lângă faptul că le poți citi însă, mai fascinant este că poți atinge un cuvânt din text sau o propoziție și vei fi transpus în momentul din podcastul în care a fost verbalizat acel cuvânt. Este precum un sistem foarte eficient de derulare, iar când vorbim de un podcast de 3 ore și jumătate, este mult mai eficient să sari direct la discuția pe care o căutai sau pe care îți doreai să o arăți unui prieten.

În final, este o funcție de accesibilitate, dedicată atât celor care au o afinitate pentru citit, cât și persoanelor care nu aud, dar ar vrea să se bucure de experiența unui podcast. În prima fază, transpunerea în text se va realiza pe podcasturile originale de pe Spotify și pentru cele exclusive, precum Joe Rogan Experience sau cel cu Barrack Obama.

Tot la capitolul accesibilitate, Spotify îți va permite în următoarele zile să mărești textul din aplicație, iar butoanele vor deveni mai mari, cu un contrast mai puternic, pentru a fi mai ușor de deslușit când începi să ai probleme cu ochii.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele