Sony a lansat cel mai scump telefon: se adresează profesioniștilor, dar e greu de justificat prețul

Sony a lansat cel mai scump telefon: se adresează profesioniștilor, dar e greu de justificat prețul

Sony nu mai face demult prea mulți bani din smartphone-uri, dar cu noul Xperia Pro a schimbat radical tactica. În teorie, este un telefon pentru profesioniști, iar particularitățile tehnice vin cu un preț pe măsură.

Nu mai puțin de 2500 de dolari cere Sony pe noul său smartphone de top intitulat simplu Xperia Pro. Deși pare imposibil de justificat o valoare de 10.000 lei pentru un telefon, japonezii au făcut totuși eforturi semnificative în acest sens. Momentan, îl poți cumpăra doar în SUA, dar în funcție de cererea pentru gadgetul exorbitant, sunt șanse foarte mari să ajungă și în alte colțuri de pe mapamond.

Înainte să atrag atenția asupra particularităților ”Pro”, merită să în vedere specificațiile hardware. Sony Xperia Pro este construit în jurul unui ecran OLED de 6,5 inci cu o rezoluție 4K. La interior ascunde un Snapdragon 865 de la Qualcomm, 12GB RAM și 512GB de memorie internă. Bateria de 4000 mAh ar trebui să te țină departe de priză pe parcursul unei zile. sony xperia preview

Partea de captură este asigurată din trei senzori de 12 megapixeli cu o plajă focală echivalentă cu 16, 24 și 70mm. Sistemul optic este asigurat de Zeiss și nu lipsesc stabilizarea optică de imagine și ”phase detection autofocus”. Fiecare dintre camere poate imortaliza conținut în rafală la o viteză de 20 de cadre pe secundă. Telefonul filmează conținut video în 10 biți de culoare.

În ceea ce privește utilitatea specială, Sony speră să te convingă să folosești noul telefon ca un ecran 4K de previzualizare a conținutului generat de camerele sale de top printr-o conexiune micro-HDMI. În plus, datorită conectivității mmWave 5G, ar trebui să faciliteze transmiterea unor fluxuri video de calitatea foarte bună la viteză foarte mare. S-a vehiculat până și scenariul de a fi folosit de către reporterii de pe teren pentru a face rapid transmisiuni în platou. Cei de la NBC Sports l-au testat deja și se pare că sunt încântați.

Pentru că nu găsești foarte ușor o locație cu mmWave 5G, telefonul include un fel de radar pentru conectivitatea celulară, ca să știi exact când te afli într-o zonă cu conectivitate bună sau foarte bună. În final, va fi interesant de văzut câți se aruncă la o eventuală achiziție.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: