Sigur nu știai asta: banii tăi pe card în rate, fără dobândă. Ce este rău și ce e bine în astfel de credite
Cel mai important avantaj al cardurilor de credit în 24 de rate fără dobândă este deja evident: ai 24 de rate fără dobândă. Iată care sunt în continuare și celelalte avantaje ale acestor tipuri de carduri de credite.
Apoi, cardurile sunt valabile la orice comerciant din lume, conform Ziare.com. La un astfel de produs mai există și o perioadă de grație de 59 de zile. Acesta este un avantaj important dacă, de exemplu, te afli într-o perioadă de tranziție între joburi.
Daca înainte trebuia să returnezi un minim de 5% din tot ce ai cheltuit, unele bănci au scăzut această cotă până la 2,5%.
Credite fără dobândă, direct pe card
De asemenea, ai dobândă zero dacă rambursezi integral sumele utilizate. Acest lucru înseamnă că poți folosi într-un mod inteligent și aproape gratuit un card de credit, dacă ții cont de câteva aspecte cum este acesta.
Pe de altă parte, va trebui să fii atent la ce comisioane ți se percep, iar unul dintre cele mai importante este comisionul de administrare, care poate fi de câțiva lei lunar sau câțiva zeci de lei, în funcție de ce fel de card folosești.
În plus, trebuie să verifici taxele pentru consultarea de sold la propria bancă sau la alte banci și, neapărat, trebuie să vezi cu cât ești taxat dacă scoți bani de la ghișeu sau direct de pe card.
Spre exemplu, CEC Bank este una dintre băncile care te încurajează să fii responsabil cu banii tăi. CEC Bank continuă procesul de digitalizare și lansează cardul de credit acordat 100% online, cu până la 24 de rate fără dobândă. Cardul se poate obține în mai puțin de o oră, cu zero drumuri la bancă, mai rapid decât în varianta clasică, în care procesul de contractare durează două-trei zile.
Pentru lansarea cardului de credit 100% online, CEC Bank a colaborat cu start-up-ul românesc FintechOS și cu compania de consultanță Deloitte. În cadrul platformei CEC_IN sunt folosite o serie de tehnologii inovative cum ar fi recunoașterea automată a datelor (OCR), preluarea automată a acestora în sisteme și recunoașterea facială liveness, precum și un mod automat de analiză și decizie.