Sibiu, în fața României, cu o platformă online pentru sănătate: cum va revoluționa sistemul de stat județean

Sibiu, în fața României, cu o platformă online pentru sănătate: cum va revoluționa sistemul de stat județean

În momentul în care știi să profiți de fonduri europene la nivelul autorităților municipale și județene, depășești cu mult starea de fapt din România, după cum au aflat de curând oamenii din Sibiu.

Pacienții din Sibiu își pot verifica istoricul medical pe o platformă on-line. De asemenea, ei pot face programări la mai multe unități medicale din județul Sibiu, potrivit Mediafax. Acest lucru este posibil prin intermediul unei platforme complet noi care a fost dezvoltată și implementată doar în Sibiu, nu funcționează în niciunul dintre celelalte județe din țară. Nici măcar bucureștenii nu visează la un astfel de mecanism online.

Autoritățile județene au anunțat că, începând de ieri, sibienii au la dispoziție o platformă on-line unde pot fi vizualizate informații din istoricul medical. De asemenea, pacienții se pot programa de acasă la medicii de la Spitalul Clinic Județean de Urgentă, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” și Spitalul de Pneumoftiziologie, toate din Sibiu. În mod evident, există promisiunea că alte spitale de stat din regiune vor fi de asemenea incluse pe platformă pentru programări.

Dacă ți-ai făcut analize ”la privat”, nu trebuie să-ți faci griji. Acelea pot ajunge de asemenea online. În situația în care pacientul dorește, platforma oferă și posibilitatea de a adăuga la profilul medical analize suplimentare care au fost realizate în alte clinici și poate da acces la dosarul medical unui medic.

Pentru materializarea acestei inițiative, Consiliul Județean Sibiu a utilizat fonduri europene. Valoarea totală a inițiativei a fost de 3,7 milioane de lei. În conformitate cu orice alt website modern, platforma poate fi accesată de pe orice dispozitiv, calculator, laptop, tabletă sau telefon mobil. Pentru a accesa serviciile din platformă, utilizatorii sunt nevoiți să-și creeze un cont de utilizator folosind codul de pacient primit de la oricare dintre cele trei spitale sau numărul de document de pe cardul electronic de asigurări de sănătate. De asemenea, sunt necesare codul numeric personal și o adresă de e-mail valabilă.