Seinfeld s-a lansat pe Netflix: ce problemă a apărut și de ce fanii vor fi dezamăgiți

Seinfeld s-a lansat pe Netflix: ce problemă a apărut și de ce fanii vor fi dezamăgiți

Clasicul sitcom din anii ’90 Seinfeld tocmai a aterizat pe Netflix după șase ani pe Hulu.

Având în vedere că show-ul a fost filmat cu ani înainte ca tehnologia HD să devină la modă, a fost inițial lansat într-un raport de aspect 4:3 pe televizor și pe seturile de DVD care au apărut ani mai târziu. Dar pe Netflix, serialul a fost decupat într-un format 16:9, pentru a se potrivi cu televizoarele moderne. După cum a menționat Rolling Stone, asta înseamnă că unele gag-uri vizuale au fost șterse literalmente.

De ce vor fi dezamăgiți fanii Seinfeld

Utilizatorii Twitter @boriskarkov și @ Thatoneguy64 au subliniat succint problema cu un episod specific numit „The Pothole”. În episod, George Costanza și Jerry Seinfeld încearcă să găsească cheile pierdute ale lui George, care au fost aruncate într-o gropă care a fost apoi pavată. Într-o scenă în care George țipă nervos la groapă, Netflix îndepărtează groapa în întregime.

Raportul de aspect 16:9 elimină probabil și alte scene din serie. Sau, cel puțin, ar putea fi o experiență deranjantă pentru oamenii care au văzut deja seria și sunt obișnuiți cu aspectul inițial al show-ului de comedie.

Având în vedere popularitatea Netflix, Seinfeld primește o atenție suplimentară chiar acum și, prin urmare, o mulțime de telespectatori noi se uitp acum la sitcom, pentru că nu au putut să îl vadă pe Hulu.

Sperăm că Netflix va remedia această chestiune legată de Seinfeld. Dar între timp, la fel ca în multe alte seriale clasice, cel mai autentic mod de a le viziona este probabil pe DVD.

Toate cele 180 de episoade ale sitcom-ului clasic din anii 1990 au fost lansate pe 1 octombrie pe gigantul de streaming, conform paginii oficiale Netflix România.

„Larry și cu mine suntem extrem de recunoscători față de Netflix pentru că avem această șansă. Este nevoie de mult curaj pentru a avea încredere în doi “schmucks” care au avut literalmente experiență zero în televiziune când au făcut acest serial”, a spus Jerry Seinfeld într-o declarație.

Citește și: