04 oct. 2021 | 06:00

Sediul AMD de la Iași îți arată importanța României pe piața globală de procesoare

ACTUALITATE
Sediul AMD de la Iași îți arată importanța României pe piața globală de procesoare

Într-o perioadă în care o serie stufoasă de industrii au început să sufere din cauza crizei globale de cipuri, AMD și-a extins activitatea în România, cu un nou sediu de la Iași.

Sunt șanse mari ca România să nu vadă prea curând o fabrică de cipuri, dar se pare că avem totuși minți suficient de luminate încât să contribuim altfel la soluționarea crizei de procesoare. În cazul în care locuiești în Iași, de exemplu, ai mari șanse să lucrezi pentru unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de soluții hardware pentru o varietate foarte mare de industrii. Ca referință, compania AMD este responsabilă și pentru puterea de procesare din PlayStation 5 sau Xbox Series X, nu doar din cel mai nou desktop sau laptop al tău.

Sediul AMD la Iași – ce se întâmplă în România

La finele săptămânii trecute, AMD a dezvăluit deschiderea unui nou Centru de Design în România. Situat în Iași, noul centru de proiectare AMD urmează să angajeze o echipă de ingineri axată pe promovarea atât a inovațiilor hardware, cât și a celor software, în centrul acestora fiind principalele soluții de calcul performante ale companiei.

„Suntem încântați să ne extindem prezența în Europa odată cu deschiderea unui nou centru de design la Iași”, a declarat Steven Hesley, vicepreședinte al Silicon Design Engineering la AMD. „Echipa noastră din România se va concentra asupra dezvoltărilor cheie de proiectare pentru viitoarele arhitecturi procesoarelor și tehnologiilor AMD Infinity Fabric ™ care vor ajuta îmbunătățirea experiențelor de procesare ale viitoarelor produse”.

Crearea unui nou Centru de proiectare AMD în Europa, cu planuri de extindere viitoare, evidențiază prezența tot mai mare a ingineriei și angajamentul companiei pentru dezvoltarea talentelor inginerești din regiune.

”AMD se angajează să ofere clienților cele mai performante produse care integrează funcții de securitate avansate, ajutând la rezolvarea unora dintre cele mai dificile provocări ale lumii”, a declarat Mario Silveira, vicepreședinte de vânzări EMEA la AMD. „Sunt încântat să văd că Europa contribuie la viziunea companiei noastre de a furniza produse durabile și de vârf în industrie printr-o echipă de ingineri talentați din România.”

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele