Se întâmplă la Tesla și toți amatorii de mașini electrice trebuie să știe: decizia ciudată a directorilor

Se întâmplă la Tesla și toți amatorii de mașini electrice trebuie să știe: decizia ciudată a directorilor

Ira Ehrenpreis, membru al consiliului de administrație al Tesla, a vândut acțiuni ale producătorului de mașini electrice în valoare de peste 200 de milioane de dolari, după ce acțiunile au depășit pragul de 1.000 de dolari pentru prima dată stabilind un record.

Antonio Gracias, un fost membru al consiliului de administrație Tesla al cărui mandat a expirat la începutul acestei luni, a început, de asemenea, procedura de vânzare a acțiunilor în valoare de 610 milioane de dolari în aceeași zi.

Tesla a devenit a cincea companie care a atins referința de un trilion de dolari în urma unui acord cu compania de închiriere de mașini Hertz și după ce a înregistrat cele mai bune venituri și profituri trimestriale ale sale.

Compania americană se bucură de o epocă de aur

Directorul independent Ehrenpreis și-a exercitat opțiunea de cumpărare a 370.000 de acțiuni la aproximativ 50 de dolari fiecare, înainte de expirarea acestora în iunie anul viitor, au arătat rapoartele înregistrate cu autoritățile americane. Afaceristul american, care este membru al consiliului de administrație Tesla din mai 2007, a vândut apoi 203.429 de acțiuni cu 1.068,38 dolari pe pop. Acțiunile valorează aproximativ 214 milioane de dolari.

Gracias, directorul executiv al companiei de capital privat Valor, a depus planuri de vânzare a 338.493 de acțiuni în valoare de 351 de milioane de dolari și alte 250.000 de acțiuni în valoare de 259 de milioane de dolari pe care le deține indirect prin intermediul AJG Growth Fund, arată documentele. El a fost membru al consiliului din mai 2007, înainte ca mandatul său să expire în octombrie. Cunoscut ca prieten apropiat al CEO-ului Tesla, Elon Musk, este director al SpaceX și a fost director al SolarCity până la achiziționarea acesteia de către Tesla în 2016.

Actualii și foștii membri ai consiliului de administrație, inclusiv Musk, vor beneficia de câștiguri extraordinare de pe urma acțiunilor Tesla, cu un număr mare de acțiuni și opțiuni pe acțiuni.

Citește și:
Etichete: