Următoarea ta mașină închiriată, o Tesla: comanda fabuloasă a Hertz, o veste bună pentru mașini electrice

Următoarea ta mașină închiriată, o Tesla: comanda fabuloasă a Hertz, o veste bună pentru mașini electrice

Hertz Global Holdings a plasat o comandă pentru 100.000 de Tesla, primul pas al unui plan ambițios de electrificare a flotei sale de mașini de închiriat. Acțiunile Tesla au crescut, împingând valoarea producătorului auto la peste un trilion de dolari pentru prima dată în istorie.

Mașinile vor fi livrate în următoarele 14 luni, iar sedanurile Tesla Model 3 vor fi disponibile pentru închiriere în locațiile Hertz din principalele piețe din SUA și părți ale Europei începând cu începutul lunii noiembrie, a declarat compania de închirieri într-un comunicat.

Clienții vor avea acces la rețeaua de alimentare a Tesla, iar Hertz își construiește, de asemenea, propria infrastructură de încărcare.

În timp ce companiile de închiriere de mașini solicită de obicei reduceri mari de la producătorii de automobile, dimensiunea comenzii implică faptul că Hertz plătește aproape de prețurile de listă.

„Cum democratizăm accesul la vehiculele electrice? Aceasta este o parte foarte importantă a strategiei noastre”, a declarat Mark Fields, care s-a alăturat Hertz în calitate de CEO interimar la începutul acestei luni, într-un interviu. „Tesla este singurul producător care poate produce vehicule electrice la scară”.

Unul din cele mai îndrăznețe planuri

Planul de electrificare, care în cele din urmă va cuprinde aproape jumătate de milion de mașini și camioane Hertz din întreaga lume și este prima mare inițiativă a companiei de la ieșirea din faliment în iunie. Semnalează că noii proprietari ai Hertz, Knighthead Capital Management și Certares Management, intenționează să zguduie o industrie dominată de câțiva jucători mari, care de obicei se schimbă lent.

Prin blocarea producției Tesla, comanda este echivalentă cu aproximativ o zecime din ceea ce producătorul auto poate produce în prezent într-un an, Hertz poate împiedica rivalii să îi copieze strategia.

În 2020, General Motors a fost cel mai mare furnizor de mașini și camioane Hertz, urmat de Nissan și Ford Motor.

Inițial, rețeaua de încărcare pe care Hertz o construiește în propriile locații va fi doar pentru clienți, a spus Fields.

Citește și: