Se întâmplă la pompă și e un lucru bun înainte de weekend: prețul petrolului, cel mai mic din ultima lună
Prețurile petrolului au scăzut, deoarece investitorii se așteaptă ca producătorii de top să țină seama de politica de producție.
Contractele futures al petrolului Brent și țițeiului U.S. West Texas Intermediate au redus pierderile cu peste 1%, deoarece comercianții și-au mutat atenția către o reuniune a Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol și a aliaților săi, inclusiv Rusia, grup cunoscut și ca OPEC+.
Se așteaptă ca aceștia să reconfirme planurile de a menține constantă creșterea lunară a ofertei, în ciuda solicitărilor de accelerare.
Brent a crescut cu 47 de cenți, sau 0,6%, la 82,46 dolari pe baril, în timp ce WTI a urcat cu 2 cenți, până la 80,88 dolari pe baril, după ce a scăzut până la 79,74 dolari.
Prețurile au scăzut mai devreme, după ce Iranul și șase puteri au convenit să reia discuțiile pe 29 noiembrie pentru a revigora acordul nuclear din 2015 de la Viena. Iranul a cerut Statelor Unite să renunțe la sancțiunile care i-au limitat exporturile de petrol.
Problemele nu au dispărut încă
Știrile despre reluarea discuțiilor nucleare dintre SUA și Iran au șters probabil orice ultimă speranță ca OPEC+ să crească obiectivele de producție, susținând prețurile, a declarat analistul principal al OANDA, Jeffrey Halley.
Analiștii Citi au spus că OPEC+ va respecta probabil politica actuală, în ciuda presiunilor din partea importatorilor de petrol.
„Majoritatea membrilor OPEC+ nu pot crește producția mai mult decât este acum… în timp ce chiar și Arabia Saudită a subliniat necesitatea de a fi prudent cu privire la creșterea cererii, având în vedere creșterea numărului de cazuri de COVID, în timp ce crește producția de țiței”, a spus banca într-o notă.
Producătorii de top, Arabia Saudită și Rusia sunt, de asemenea, mai încrezători că prețurile mai mari ale petrolului nu vor provoca un răspuns rapid din partea industriei de șist din SUA, au declarat surse OPEC+, reflectând dorința de a reconstrui veniturile și susținând argumentul împotriva creșterii producției OPEC+ mai rapid.
Cu toate acestea, câteva mari companii petroliere intenționează să crească producția sau cheltuielile de șist anul viitor, ceea ce ar putea submina eforturile OPEC+ de a controla livrările și de a susține prețurile.