Se întâmplă la granița cu România: toți ochii sunt acum pe Rusia. Decizia surpriză luată în plină pandemie

Se întâmplă la granița cu România: toți ochii sunt acum pe Rusia. Decizia surpriză luată în plină pandemie

Vaccinul dezvoltat de Rusia va intra pe piață din Uniunea Europeană și va ajunge chiar la granița României, după ce Ungaria a decis să administreze populației serul Sputnik V.

Ungaria devine prima țară din Uniunea Europeană care va administra serul dezvoltat de ruși, Sputnik V. Anunțul a fost făcut chiar de medicul-şef ungar Cecilia Muller, într-o conferință de presă. “Azi (12 februarie), începem să vaccinăm cu vaccinul Sputnik V , în centre de vaccinare desemnate”, a spus aceasta.

Premiera era însă previzibilă. În ianuarie, Ungaria a fost prima țară din Uniunea Europeană care a aprobat acest vaccin pentru a-și imuniza populația.

Sputnik V se administrează, la fel ca vaccinurile dezvoltate de Pfizer BioNTech și Moderna, în două doze. În acest sens, Ungaria plănuiește să imunizeze cu vaccinul Rusiei un milion de persoane, în următoarele trei luni, fiindcă autoritățile de la Budapesta au comandat din Rusia două milioane de doze de vaccin (pentru prima doză și pentru rapel).

Jurnalul medical The Lancet a publicat recent o analiză a rezultatelor testelor finale care arată că Sputnik V este 91,6% eficient împotriva formelor simptomatice ale COVID-19.

Ungaria va administra și vaccinul chinezesc, Sinopharm

În timp ce alte state europene sunt sceptice cu privire la punerea pe piață a serului rusesc, Ungaria a aprobat, în ianuarie, și vaccinul dezvoltat de China, care nu se bucură, la rândul său, de prea mare simpatie în rândul statelor membre.

Ungaria a comandat deja din China aproximativ cinci milioane de doze din vaccinul Sinopharm. Fundamentul acestor decizii vine din declarațiile premierului Viktor Orban. El acuză întârzierile campaniilor de vaccinare coordonate de la Bruxelles, iar în ieșirile sale publice susține că, în fiecare zi care trece şi aşteptăm Bruxellesul, pierdem 100 de vieţi ungare.

Țara de aproximativ 10 milioane de oameni este programată să primească 600.000 de doze de Sputnik V și încă o jumătate de milion de doze de vaccin chinezesc în această lună, conform France24.

Ungaria va începe, de asemenea, să utilizeze vaccinul AstraZeneca în această săptămână pentru a imuniza persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani care suferă de boli cronice.

Prin urmare, strategia Ungariei în lupta împotriva coronavirusului pare să fie încercarea tuturor soluțiilor care se ivesc în cursa pentru supraviețuirea în față virusului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: