Se întâmplă la Dacia după mai bine de 10 ani: e fix când dispare acest model

Se întâmplă la Dacia după mai bine de 10 ani: e fix când dispare acest model

Odată cu cele trei modele anunțate în toamnă, Dacia a scos de pe piețele vestice modelul Logan. În 2021, mai pregătește retragerea unui model. Dar acum e chiar o veste bună.

În 2021, Dacia ar plănui retragerea modelului Lodgy. Acesta ar fi înlocuit, fără să fie neapărat la fel, cu un SUV cu șapte locuri cunoscut, deocamdată, sub numele Grand Duster. Deși e puțin probabil să poarte acest nume, sau chiar să fie un automobil cu șapte locuri, e foarte probabil ca Dacia să profite de interesul tot mai mare pentru SUV-uri și să vină cu un model mai scump.

Zvonurile indică spre un SUV mai mare, cam cum e Kadjar, construit tot pe platforma CMF-CD, mai modern, cu mai multă tehnologie, cu un preț de pornire mai ridicat și care să satisfacă nevoi mai diverse. Deocamdată, Duster încă se vinde bine, dar modele ca Puma, de la Ford, Vitara, de la Suzuki, sau chiar Qashqai de la Nissan pot lua, în următorii ani, cotă de piață de la Duster. Mai jos sunt câteva concepte de cum ar putea arăta acest Grand Duster.

O schimbare majoră odată cu noul model Dacia

În 2021, Dacia lansează și prima mașină electrică: Spring. Va fi disponibilă la precomandă din primăvară, cu livrări planificate pentru toamnă. E însă o mașină „de buget”, nu cum ar fi versiunea mai mare de Duster.

Odată cu eliminarea Lodgy, Dacia ar trece și la un logo nou. De regulă, schimbarea logo-ului nu înseamnă mare lucru, dar acum poate fi vorba de ceea ce Renault numește Renaulution. Iar pentru Dacia ar presupune o modernizare, decizie care să se reflecte atât prin modele, cât și prin logo, după cum notează L’Argus.

logo nou dacia

logo dacia istorie

Sigur, e foarte posibil ca aceste schimbări să fie amânate pentru 2022, mai ales că anul acesta e unul marcat încă de pandemie și de-o revenire economică. În orice caz, sunt semne că Dacia intră într-o nouă eră.

Etichete: