Dacia care fură toate privirile. Au scăpat pozele pe internet și arată demențial

Dacia care fură toate privirile. Au scăpat pozele pe internet și arată demențial

După ce au fost anunțate Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway, așteptăm noi anunțuri cu modele speciale de la producătorul de la Mioveni. Deocamdată, avem imagini cu cea mai așteptată mașină.

În prezent, Dacia Duster și Sandero fac cele mai mari vânzări în Europa din portofoliul producătorului. Dar e în tendința pieței: fie mașini mici, compacte, cu un consum mic, fie un SUV de dimensiuni medii, cu preț mic.

Următorul pas pentru Dacia ar fi lansarea încă unui model SUV. Iar acesta ar fi, conform zvonurilor, un pic mai mare decât Duster, cu șapte locuri și, posibil, să preia multe dintre elementele de design de pe Sandero Stepway.

dacia proiect nou suv probe

Ce vezi mai sus e un Renault acoperit cu o caroserie falsă și astfel ar fi testat noul model Dacia. Imaginile de mai jos te ajută să-ți faci o idee despre cum va arăta noua mașină. Și, ei bine, se distanțează ca design de Duster, dar se apropie de Kadjar de la Renault.

Dacia Grand Duster sau un Lodgy „renovat”?

dacia proiect nou suv 2

dacia proiect nou suv 2

Dat fiind că mașina ar urma să fie prezentată abia spre finalul lui 2021, nu vom avea decât foarte multe zvonuri și speculații până atunci. Numele ar fi Grand Duster, iar ce ar înlocui modelul acesta ar fi Lodgy, dar și Logan MCV. Logan deja a fost retras de pe numeroase piețe puternice din Occident și a rămas doar pe piețele mai sărace.

Conform informațiilor neoficiale, noul model ar avea o lungime de peste 4,5 metri, ar utiliza platforma CMF-B, care va permite și dezvoltarea unei versiuni hibride, și ar avea drept concurență modele de la Nissan, Skoda, Volkswagen și chiar Renault.

E puțin probabil să aibă tracțiune 4×4, cel puțin în primă fază, dar noua mașină Dacia va fi foarte spațioasă și va păstra caracteristicile unui crossover: gardă la sol ridicată, protecții al pasajelor roților și ale pragurilor, o capotă mai bine conturată.

Diferența majoră față de Sandero Stepway vor fi motoarele. Sigur, nimic nu-i oficial, dar ar putea beneficia de motorizările TCe 130 și 150 de pe Duster. Lansarea pe piață e preconizată pentru finalul lui 2021 sau începutul lui 2022.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: