Se întâmplă chiar acum în Germania: decizia radicală în războiul cu pandemia. Nicio altă țară n-a mai făcut asta

Se întâmplă chiar acum în Germania: decizia radicală în războiul cu pandemia. Nicio altă țară n-a mai făcut asta
Sursa foto: Satheesh Sankaran / Unsplash

Într-o premieră la nivelul Uniunii Europene, Germania a luat decizia de-a folosi un tratament experimental. Speranța e că va reuși să triumfe în lupta cu virusul.

Nicio țară europeană n-a reușit, până acum, să câștige războiul cu virusul. Dar Germania e dispusă să încerce orice. Acum devine prima țară din UE care va începe să folosească acelaşi tratament experimental cu anticorpi pe care l-a primit fostul preşedinte american Donald Trump. Acesta e supranumit: „cocktail monoclonal cu anticorpi”.

Tratamentul va fi trimis spitalelor universitare săptămâna viitoare. „Guvernul a cumpărat 200.000 de doze pentru 400 de milioane de euro”, adeclarat Jens Spahn, ministrul Sănătăţii. „Funcţionează ca vaccinare pasivă. Administrând aceşti anticorpi în faza incipientă a bolii poate ajuta pacienţii din grupele de risc să evite o progresie serioasă a ei”, a adăugat acesta.

Companiile care au produs așa tratament până acum

Deocamdată, Germania n-a comunicat cine va furniza medicamentul. În cazul lui Trump, în Statele Unite ale Americii, el a primit terapia cu anticorpi dezvoltată de firma americană Rogeneron, cunoscută ca REGN-COV2. El a primit tratamentul înainte ca acesta primească aprobarea organismului de reglementare.

Fostul preşedinte american a spus apoi că medicamentul a făcut o treabă fantastică. Acela a fost momentul în care a început să se discute public de așa abordare. Și compania americană Eli Lilly a dezvoltat o terapie similară.

Acest tratament pe care îl va folosi Germania este o combinaţie („cocktail”) a doi anticorpi realizaţi în laborator. Ei se ataşează pe diverse părţi ale proteinei-ţepuşă a virusului, denaturându-i structura.

Rămâne de văzut acum, pe baza a ce se va întâmpla în Germania, dacă acest tratament va fi mai eficient decât cel cu plasmă de la pacienți care au trecut cu bine de COVID-19. Totodată, ritmul vaccinării va fi accelerat pe măsură ce producătorii Pfizer, Moderna și alții vor reuși să furnizeze suficiente doze pentru necesarul țărilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: