Se dau 1.500 de lei pentru români. Cine alocă banii și în ce condiții îi obții

Se dau 1.500 de lei pentru români. Cine alocă banii și în ce condiții îi obții

Vești bune pentru românii care au copii: Pot obține până la 1.500 de lei de la firma la care sunt angajați. Banii sunt oferiți ca sprijin pentru ca micuții să meargă la creșă sau grădiniță.

Fondurile sunt oferite de de angajator, iar acesta își deduce cheltuiala, ulterior, din impozitul pe profit.

Cum poți obține banii?

În primul rând, nu toate firmele pot oferi acest ajutor angajaților. Există o condiție pe care angajatorul tău trebuie să o îndeplinească: firma trebuie să fie plătitoare de impozit pe profit.

De asemenea, o altă condiție trebuie îndeplinită de părinți. Concret, trebuie să îți înscrii copilul la o instituție de învățământ (creșă sau grădiniță) acreditată de Ministerul Educației.

Atenție însă că suma de 1.500 de lei nu este fixă. Acesta este plafonul maxim pe care firmele îl pot oferi și pe care și-l pot deduce apoi în contabilitate.

În funcție de cheltuielile pe care le ai cu grădinița sau creșa copilului, firma îți alocă o sumă, până la acest plafon maxim. Cu alte cuvinte, în cazul în care cheltuielile copilului tău cu grădinița însumează lunar 800 de lei, vei primi acești 800 de lei de la firmă.

Dacă, în schimb, copilul tău e înscris la o grădiniță sau creșă, unde cheltuielile lunare sunt de 2.000 de lei, atunci îți vei amortiza o parte din această sumă, primind maximum 1.500 de lei de la angajatorul tău.

Acest sprijin este primit cu brațele deschise de români, mai ales în contextul crizei sanitare în care ne aflăm și care a afectat veniturile foarte multor familii. Chiar dacă, în unele cazuri, această sumă poate nu acoperă integral cheltuielile părinților, este, totuși, vorba despre o mâna de ajutor destul de importantă.

Nu în ultimul rând, trebuie reținut și că firmele nu sunt obligate prin lege să acorde acest suport în bani, așa că trebuie să afli de la angajator dacă face asta sau nu.

Etichete: