03 iun. 2021 | 09:30

Schimbarea WhatsApp prin care speră să rezolve toate problemele: ce are de câștigat afacerea

ACTUALITATE
Schimbarea WhatsApp prin care speră să rezolve toate problemele: ce are de câștigat afacerea

WhatsApp încearcă în continuare să-și spele păcatele după ce i-au plecat un număr mare de utilizatori. Din acest motiv, compania a anunțat mai multe actualizări în ultima perioadă.

WhatsApp este departe de a fi un serviciu de chat perfect. Aplicația a întâmpinat mai multe probleme în ultimul an, iar foarte mulți utilizatori au migrat la concurență, indiferent dacă este vorba de Telegram, Signal sau mai bătrânul Viber.

Majoritatea problemelor au plecat de la efortul WhatsApp de a devenit un instrument semnificativ mai bun pentru clienții de business, pentru acei utilizatori care pot fi exploatați financiar. Nu de alta, dar tu sau eu nu plătim pentru a utiliza WhatsApp, iar oficialii platformei se chinuie de mult timp să o monetizeze într-un fel sau altul.

Oficialii WhatsApp au anunțat mai multe schimbări aduse Business API, instrumentul software de care depind toate afacerile care folosesc platforma pentru a intra în contact cu clienții și, în final, pentru a face bani. Prin noua actualizare, WhatsApp va facilita tranzacții mai rapide și mai simple pentru deținătorii de business-uri.

De acum, dacă ești prezent cu afacerea ta pe WhatsApp, în loc să tastezi mesaje, le vei putea alege dintr-o listă predefinită. De asemenea, vei putea automatiza mesaje către clienții tăi legate de revenirea unui produs în stoc, de exemplu. Astfel, cu intervenții minime, clienții vor fi mult mai tentați să intre în contact cu tine.

Din poziția de client, dacă întrerupi colaborarea cu o firmă și vrei să o blochezi pe WhatsApp, vei avea mai multe opțiuni în ceea ce privește furnizarea de feedback. Vei putea spune mai rapid ce te-a supărat.

În final, s-ar putea să vezi mult mai multe companii că folosesc WhatsApp, iar acesta este un lucru bun pentru gigantul condus de Mark Zuckerberg. Nu de alta, dar un cont de business pe WhatsApp poate fi acum deschis în cinci minute, în loc de câteva săptămâni. Rămâne să vedem dacă utilizatorii vor fi mai tentați să scrie un mesaj, decât să sune.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele