Sancțiunile americane afectează, în continuare, Huawei. La ce se așteaptă producătorii

Sancțiunile americane afectează, în continuare, Huawei. La ce se așteaptă producătorii

Grupul chinez Huawei, care odată era lider mondial pe piața de smartphone-uri, este încă afectat de restricțiile americane.

Producătorul Huawei va vedea, în acest an, cum veniturile sale din vânzările de smartphone vor scădea. Acestea vor ajunge să fie mai mici cu cel puțin 30-40 de miliarde de dolari. Potrivit firmei de cercetare de piață Canalys, grupul chinez a căzut până pe locul șapte pe piața de telefoane. În primul trimestru al acestui an, ei au vândut 18,6 milioane de unități.

Producătorii Huawei își caută alte surse de creștere economică.

Datorită acestui fapt, grupul chinez a început să caute noi surse de creștere economică. Astfel că, ei își vor îndrepta eforturile spre modernizarea infrastructurilor aeroporturilor și minelor prin utilizarea tehnologiilor 5G. O altă alegere a lor este și inteligența artificială. În următorii ani, potrivit lui Eric Xu, China va fi lider mondial în introducerea tehnologiei 5G.

Huawei a trebuit să își dezvolte propriile sale cipuri. Asta după ce sancțiunile introduse de autoritățile de la Washington i-au blocat accesul la tehnologiile americane. Tot de atunci, producătorii chinezi nu mai pot colabora cu furnizori importanți cum sunt Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

Eric Xu speră că firma va continua să existe și peste cinci sau zece ani. Chiar dacă ei fac eforturi susținute pentru a-și produce propriile semiconductoare, problemele de aprovizionare încă persistă.

Această situație durează din 2019. Atunci, Huawei a devenit o victimă a tensiunilor comerciale dintre SUA și China. Casa Albă a declarat producătorul chinez de echipamente de telecomunicații drept o amenințare la adresa securității naționale. Sancțiunile comerciale impuse, de atunci, au afectat creșterea și au forțat Huawei să își vândă marca de telefoane low-end Honor.

Cu toate că producătorii chinezi de la Huawei sunt, în continuare afectați de aceste restricții, ei caută să își creeze noi surse de creștere. În acest fel își vor putea majora veniturile care au scăzut în ultimii ani.

Citește și:
Etichete: