S-a aflat abia acum: ce a promis premierul în fața greilor Europei. Vizează direct situația României

S-a aflat abia acum: ce a promis premierul în fața greilor Europei. Vizează direct situația României

Premierul Florin Cîțu a făcut o vizită la Bruxelles, în cadrul căreia a purtat discuții cu Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, dar și cu Margrethe Vestager, comisar european.

În cadrul discuțiilor cu Timmermans, premierul a prezentat prioritățile Guvernului României în raport cu dosarele europene, se arată într-un comunicat de presă emis de Guvern.

De asemenea, Cîțu a transmis un mesaj de angajament substanțial din partea României de a acționa, în continuare, ca un partener de încredere și dedicat proiectului european. Cei doi lideri au discutat atât despre prioritățile de ansamblu de la nivelul UE și viziunea României în raport cu acestea, cât și elemente de interes specific din perspectiva portofoliului demnitarilor europeni.

Premierul s-a angajat în numele României să susțină efortul de redresare economică

În cele din urmă, cel mai important aspect discutat de premier este asumarea disponibilității României de a susține efortul colectiv depus de toate statele membre, pentru a reface economia afectată de pandemia de coronavirus.

Totodată, Cîțu și-a luat și angajamentul de a avansa implementarea obiectivelor pe termen lung agreate prin Agenda Strategică 2019-2024.

Nu în ultimul rând, Cîțu a reiterat sprijinul României pentru atingerea neutralității climatice pentru 2050 și pentru creșterea nivelului de reducere a emisiilor pentru 2030.

În cadrul discuțiilor cu Margrethe Vestager, comisar european, Florin Cîțu a discutat despre situația în care se regăsesc companiile atât europene, cât și cele românești, în contextul pandemiei.

Situația nu este una ușoară nicăieri în Europa, în special pentru oamenii de afaceri din turism, iar autoritățile locale, cât și cele centrale și europene trebuie să găsească soluții pentru sprijinirea firmelor care, fără un climat optim de redresare și relansare, vor fi nevoite să pună lacătul pe ușă și să trimită mii, sau poate zeci de mii de angajați în șomaj.

Independent de vizita premierului, acesta a vorbit local și despre masca pe care o poartă ca să fie cât mai protejat. Vorbim despre o mască VK RespiPRO Respilon, care se autosterilizează și care are o eficiență a filtrelor foarte ridicată, blocând până la 99,7-99,99% din virusuri.

Citește și:
Etichete: