03 dec. 2021 | 10:55

Românul care „a cucerit” Anglia: cum a devenit londonezul anului 2021

ACTUALITATE
Românul care „a cucerit” Anglia: cum a devenit londonezul anului 2021

Sir George Iacobescu este, poate, românul de care nu ai auzit până acum. Un om valoros care, în 2011, primea titlul de cavaler direct de la Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

În mod evident, țara noastră „a dat naștere” unor oameni de care noi, cu toții, ar trebui să fim mândri. Aceștia au reușit să se remarce și să creeze adevărate imperii. Unul dintre ei este George Iacobescu, născut în România (din părinți evrei) și stabilit în Marea Britanie, în urmă cu mulți ani.

Românul este unul dintre cei mai bine plătiți manageri din Europa

George Iacobescu se năștea în 1945, în București, și urma cursurile Facultății de Construcții Civile și Industriale, obținând o diplomă acreditată de inginer constructor.

Ani mai târziu, acesta se stabiliea la Londra unde devenea directorul executiv al Grupului Canary Wharf, adică al doilea grup financiar, din punct de vedere al importanței, în Londra. Funcția atrăgea după sine unul dintre cele mai mari salarii de manager, la nivel european.

De la cârma companiei, românul coordona transformarea districtului londonez, Canary Wharf, dintr-o zonă de docuri aflată în paragină, în povestea de succes de astăzi.

Astfel, recunoscându-i meritele, proiectul New London Awards l-a premiat pe acesta cu titlul: „Londonezul Anului 2021”.

„Sunt foarte puțini oameni din industria noastră care au ocupat atât de mult un post de asemenea anvergură și au realizat atât de multe pentru Londra”, au declarat reprezentanții competiției, despre George Iacobescu.

george iacobescu londra

Sir George Iacobescu

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii i-a recunoscut, la rândul ei, meritele

În 2003, românul George Iacobescu devenea „Sir”. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii îi acorda acestuia titlul de Cavaler al Ordinului Imperial Britanic. Patru ani mai târziu, în 2007, Iacobescu era numit custode al British Museum.

2011 avea să fie, din nou, un an bun pentru acesta, Regina acordându-i un alt titlu: cel de „Knight Bachelor” (cavaler), pentru merite deosebite în cadrul anumitor acțiuni caritabile.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele