România, pe culmile gloriei economice: ”urmează cea mai bună perioadă din ultimul secol”, conform premierului

România, pe culmile gloriei economice: ”urmează cea mai bună perioadă din ultimul secol”, conform premierului

În urmă cu câteva zile, premierul Florin Cîțu a fost prezent la podcastul lui Mihai Morar, iar varianta integrală a interviului o poți vedea mai jos. Printre declarațiile făcute șeful Guvernului a dat dovadă și de un optimism incredibil.

Dacă ar fi să dai crezare datelor furnizate de premierul Florin Cîțu, România trece prin cea mai bună perioadă din istoria ei recentă. Șeful cabinetului de alianță este atât de optimist încât a spus că s-ar putea ca, din punct de vedere economic, ar putea fi cea mai glorioasă etapă din existența țării noastre din ultima sută de ani.

În mod previzibil, mai există câteva variabile în spatele afirmației cu pricina, dar Cîțu se pare totuși că are niște argumente pentru optimismul său. Cel mai important ține de pandemie și de faptul că părțile bune de care vorbește el vor fi și mai evidente pentru oamenii de rând când vom termina complet cu acest episod din istoria recentă.

”Cred că urmează pentru România cea mai buna perioadă de creștere economică din ultima sută de ani, pe care o vor vedea toți românii. Sunt reforme care eliberează resurse, nu le blochează în economie. Reforme care vor permite investitorilor să vină în România”, a declarat Florin Cîțu în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar”.

Primul ministru a insistat și pe faptul există un studiu conform căruia perioada precum pandemia de Covid-19 sunt urmate în general de o creștere economică mare. ”Boom-ul trebuie să știi să-l gestionezi, pentru că resursele se vor duce peste tot. Ce cred că trebuie să facă statul e să creeze acest ecosistem care implică școală, curățenie pe stradă, siguranță, în care oamenii să fie confortabili și să-și vadă de jobul lor, să fie siguri că dacă copilul lor merge la școală este în siguranță acolo și de la școală până acasă. Că dacă merg la spital pot fi siguri. Acest ecosistem trebuie creat. De aceea am spus că în această guvernare vom construi spitale”, a concluzionat premierul.

Citește și: