Rivian a anunțat pierderi uriașe: ce s-a întâmplat cu producătorul auto

Rivian a anunțat pierderi uriașe: ce s-a întâmplat cu producătorul auto

Rivian Automotive, susținută de Amazon.com și Ford, a dezvăluit pierderi de aproape 1 miliard de dolari în prima jumătate a anului, a arătat depunerea IPO a producătorului de vehicule electrice.

Compania a investit în mod agresiv în accelerarea producției de vehicule electrice, inclusiv camioneta R1T de ultimă generație, care a fost lansată luna trecută, depășind rivali mult mai consacrați, precum Tesla Inc, General Motors și Ford.

Rivian a avut aproximativ 48.390 de precomenzi pentru camioanele sale R1T și SUV-urile R1S din Statele Unite și Canada începând cu luna trecută.

Compania urmărește în prezent o strategie pe două căi: construirea de camioane electrice pentru Amazon și dezvoltarea unui pickup electric și a unei mărci SUV destinate persoanelor bogate.

Amazon a comandat 100.000 de autoutilitare electrice de la Rivian ca parte a efortului mai mare al gigantului de comerț electronic de a reduce amprenta de carbon.

Rivian a declarat că își va înscrie acțiunile pe Nasdaq sub simbolul „RIVN”.

Rivian urmează să fie listată la bursă

Fondată în 2009 ca Mainstream Motors de R. J. Scaringe, compania și-a schimbat numele în Rivian în 2011. „Rivian” este derivat din „Indian River” din Florida, un loc pe care Scaringe îl frecventa în tinerețe.

Scaringe a declarat că firma va investi 1% din capitalul propriu în programul său de mediu numit „Forever”, care țintește să contribuie la abordarea schimbărilor climatice și la conservarea zonelor sălbatice și a căilor navigabile.

Rivian, care a depus în mod confidențial documente la autoritățile de reglementare pentru un IPO lunile trecute, nu a stabilit încă clauze pentru oferta sa. Cu toate acestea, Reuters a raportat în septembrie că ar putea căuta o evaluare de aproape 80 de miliarde de dolari, ridicând până la 8 miliarde de dolari în IPO.

Pierderile nete ale lui Rivian s-au extins la 994 milioane dolari față de 377 milioane dolari cu un an mai devreme, a declarat compania în dosarul său la Comisia de schimb valutar din SUA.

Morgan Stanley, Goldman Sachs și J.P.Morgan sunt principalii subscriitori pentru IPO-ul Rivian.

Citește și: