Cea mai bună alternativă la Tesla vine în Europa: unde își face fabrică Rivian

Cea mai bună alternativă la Tesla vine în Europa: unde își face fabrică Rivian

Tesla vinde extrem de bine pe piața europeană și se pregătește și de inaugurarea primei fabrici de pe continent. Rivali ca Rivian nu stau cu mâinile în sân.

Inspirați probabil de succesul Tesla din Europa, americanii de la Rivian se pregătesc să atace piața de pe continent. Compania ar fi în discuții avansate cu oficialii din Marea Britanie pentru a deschide acolo o uzină. Investiția s-ar putea face dacă americanii primesc și un ajutor de stat pentru acest lucru.

Compania, care este susţinută şi de Ford Motor și de Amazon, negociază de mai multe săptămâni cu guvernul britanic pentru construirea unei fabrici lângă Bristol, scrie presa internațională.

Rivian vine după Tesla

Discuţiile nu sunt încă într-un stadiu avansat, dar orice decizie de investiţie ar fi probabil în valoare de peste 1 miliard de lire sterline (1,39 miliarde de dolari), potrivit Sky News, care citează surse apropiate discuțiilor. Deocamdată, Departamentul pentru afaceri, energie şi strategie industrială (BEIS) a refuzat să comenteze despre ”investiţiile individuale”.

Într-o declaraţie trimisă prin e-mail către Reuters, BEIS a spus:

”În timp ce lucrăm să atragem investiţii interne în Marea Britanie pentru a accelera creşterea noilor industrii, nu putem comenta speculaţiile cu privire la investiţiile individuale”.

Rivian e considerată ca o potenţială rivală a Tesla. Compania lui Elon Musk se pregătește de inaugurarea primei fabrici din Europa, cea de lângă Berlin și vinde extrem de bine pe piața europeană. Rivian, crede, așadar că are loc.

Cei de la Rivian sunt cunoscuți pentru investițiile făcute în zona mașinilor electrice. De fapt, ar putea fi primii care scot pe străzi o camionetă electrică. E vorba de mult-așteptatul model R1T – prima camionetă 100% electrică a constructorului.

Rivian a început deja să-și contacteze clienții care au făcut precomenzi și anunță că va da startul livrărilor. Planul ar fi ca modelul să ajungă la toți cei care au depus o cerere în acest sens înainte de luna noiembrie a anului trecut.

Primele modele ale camionetei electrice R1T sunt grupate în Launch Edition și vor fi livrate până în primăvara anului viitor, anunță compania.