Riscă 40 de ani de închisoare pentru niște postări pe internet: cum a ajuns acuzat de terorism

Riscă 40 de ani de închisoare pentru niște postări pe internet: cum a ajuns acuzat de terorism

În cazul în care ai crezut vreodată că nu există consecințe pentru ceea ce postezi pe internet sau pentru informațiile din telefon, acest caz îți va demonstra contrariul.

Joshua Doctor are doar 21 de ani și deja riscă să-i petreacă pe următorii 40 după gratii. Tânărul a ajuns în vizorul autorităților după ce a postat pe platforma online iFunny, în luna ianuarie a acestui an, că vrea să-l omoare pe Joe Biden și pe alți oficiali din fruntea partidului democrat.

Americanul a ajuns să fie acuzat de terorism în Michigan, după ce a amenințat că-l va ucide pe președintele Joe Biden și pe alți lideri democrați, au declarat marți autoritățile judiciare din nordul Statelor Unite, citate de AFP.

În detaliu, bărbatul a pretins că dorește să-i împuște pe președintele SUA, pe Nancy Pelosi, lidera democratilor din Congres, și pe guvernatorul democrat din Michigan, Gretchen Whitmer, pentru a fi „declanșatorul” unei noi revoluții americane. Aceste informații contextuale au venit de la procurorul general al statului, Dana Nessel, într-un comunicat.

Nu a ajutat nici faptul că Joshua avea în telefon documente și diverse informații referitoare la fabricarea unei bombe, ce echipamente sunt necesare și cum trebuie să le asambleze. Până la această oră, investigația nu pare să-i mai dea o șansă la nevinovăție bărbatului.

În prezent, Joshua Doctor este acuzat de amenințare teroristă și de folosirea unui computer pentru a comite o crimă, două capete de acuzare potențial pedepsite cu câte 20 de ani de închisoare fiecare. Singura parte bună este că nu a fost vânat de autorități, iar tânărul a decis să se predea autorităților pe parcursul zilei de ieri. Prima înfățișarea în fața unui judecător este programată pentru 8 aprilie.

Acest caz este printre primele consecințe ale unei schimbări de atitudine din partea guvernului american cu referire la amenințările teroriste interne, din partea americanilor la adresa SUA. Buletinul de alertă antiterorism publicat la începutul anului a vizat extremiștii opuși președinției lui Joe Biden.