Reprezentanța Tesla din România, mai valoroasă decât ai crede: cât a investit Elon Musk până acum

Reprezentanța Tesla din România, mai valoroasă decât ai crede: cât a investit Elon Musk până acum

Nu știu dacă știi, dar Tesla are o filială în România și, din câte se pare, este suficient de relevantă pentru Elon Musk încât să facă subiectul unor investiții semnificative în țara noastră.

Nu a trecut mult timp de când Tesla a ajuns în România, printr-o mică filială. Fascinantă nu este însă neapărat prezența acelui sediu al companiei americane în țara noastră, cât valoarea sa. Reprezentanța a primit de curând o infuzie de capital de la Elon Musk în valoare de aproximativ un milion de euro, conform datelor obținute de profit.ro.

Valoarea Tesla în România, șocantă

Până nu demult, capitalul social al firmei Tesla care activează în România era infim spre inexistent. Discutam de doar 200 de lei. Între timp, a crescut la 50.000 lei. Pentru context, producătorul american a deschis pe teritoriul țării noastre, la începutul anului, primele stații Supercharger. Astfel, a dat indicii că piața din România, deși infimă, este relevantă pentru gigantul de peste ocean.

La mijlocul lunii mai, într-un mall din București, Tesla și-a deschis și un showroom. Tot atunci, am aflat că românii pot comanda Model 3, Model S și Model X de pe site-ul oficial al mărcii, care a fost lansat de asemenea în limba română. Cel mai ieftin model ce se poate configura este Model 3, la 42.990 euro, cu autonomie de 448 km. Versiunea de top costă 59.990 euro și are autonomie de 567 km.

Pentru context, numărul de autoturisme Tesla înmatriculate în România a fost anul trecut de 56. Comparativ cu 2019, când discutam de doar 16 unități, creșterea a fost de 250%. Tot la nivel oficial, la finele lui 2019 erau înmatriculate în țara noastră 87 de exemplare de Tesla, dintre care 55 aveau o vechime de sub doi ani, iar 30 aveau, la 1 ianuarie, între 3 și 5 ani. Dacă le adăugăm și pe cele cumpărate în 2020, totalul sare până la 143 de exemplare de Tesla aflate în circulație pe străzile patriei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: