Renault Kangoo, vehiculul electric pe care ți-l doreai: ce autonomie are și când apare

Renault Kangoo, vehiculul electric pe care ți-l doreai: ce autonomie are și când apare

Renault a adăugat un alt model electric în gama sa cu noul Kangoo E-Tech.

Noul Renault Kangoo E-Tech electric are un motor electric de 121 CP care este alimentat de un acumulator de 45 kWh plasat sub podeaua dubei. Renault pretinde o autonomie maximă de 300 de km. Poate fi utilizată frânarea regenerativă cu trei poziții setate, în timp ce există și un mod de conducere Eco. De altfel, acesta este conceput pentru a maximiza autonomia atunci când vehiculul transportă o sarcină ușoară.

Când este conectat la un încărcător rapid DC de 80 kW, bateria poate primi 170 de kilometri de autonomie în aproximativ 30 de minute. O încărcare de 15-100 la sută durează aproximativ patru ore folosind un punct de încărcare trifazat de 11 kW, în timp ce o încărcare completă la 7,4 kW durează șase ore. Încărcarea rapidă de 80 kW și 22 kW sunt opționale.

Kangoo E-Tech electric este disponibil cu două lungimi de ampatament. Zona de încărcare a modelului standard are 3,9 metri cubi de spațiu și o sarcină utilă maximă de 600 kg. Varianta cu ampatament lung măsoară 4,9 metri cubi și poate transporta până la 800 kg.

Nou și vechi

Deoarece cele două vehicule sunt construite pe aceeași platformă, Kangoo electric vine cu același nivel de echipare ca și modelul cu motor cu combustie. Este oferit același suport de depozitare montat pe acoperiș în spate pentru articole de până la 2,5 metri lungime și sistemul de uși glisante fără stâlpi de la Renault, care permite încărcarea mai ușor a articolelor mai lungi în spații înguste.

Sistemul de infotainment de opt inch este același, la fel ca și spătarul scaunului central rabatabil, care se transformă într-un birou mobil. Cumpărătorii pot opta, de asemenea, pentru controlul adaptiv al vitezei de croazieră, un parbriz încălzit, scaune față încălzite și un volan încălzit ca dotări opționale.

Acesta va intra în vânzare în primăvara lui 2022, alături de omologul său alimentat cu combustie și devine, astfel, un nou rival pentru Citroen e-Berlingo și Peugeot e-Partner.