Rata fertilității globale, în scădere – o problemă alarmantă care va transforma planeta într-un oraș „fantomă”
Țările din întreaga lume încep să calculeze o scădere dramatică în ani a nașterilor noi, care a influențat puternic demografia populației față de grupele de vârstă mai mari. Iată care e scenariul, până planeta ar deveni un oraș „fantomă”.
Din cauza acestei scăderi aproape globale a ratelor fertilității, experții sugerează că populația planetei ar putea intra într-o perioadă de declin continuu, pentru prima dată în istoria umană cunoscută până în a doua jumătate a secolului XXI, relatează The New York Times.
Planeta are de suferit din cauza ratei în scădere a fertilității
Într-o perspectivă mai locală, unele orașe iau deja serios în calcul această rată în scădere a nașterilor, relatează NYT, inclusiv „orașele fantomă” din China și maternitățile cu prea puține nașteri din Italia. Unele universități din Coreea de Sud au atât de puțini studenți, încât guvernul le presează să fuzioneze cu altele. De asemenea, există orașe întregi în care decesele depășesc numărul nașterilor în Japonia.
„Este necesară o schimbare de paradigmă”, a declarat pentru NYT fostul șef al tendințelor și analizelor populației Națiunilor Unite. „Țările trebuie să învețe să trăiască și să se adapteze la declin”.
Un oraș din China, Hegang, și-a pierdut aproximativ 10% din populație în decursul unui deceniu. Drept urmare, costul locuințelor a scăzut enorm.
Interesant este că Germania a găsit câteva modalități de a-și revitaliza rata de natalitate în scădere, sprijinind viitorii părinți cu servicii sociale, cum ar fi concediul parental și îngrijirea copiilor. Creșterea rezultată a ratei fertilității locale, până la 1,54 față de punctul său scăzut din 2006, de 1,3, este marginală, dar oferă câteva informații pe care alte țări și orașe le-ar putea folosi.
„Creșterea este o provocare, ca și declinul”, a declarat Swiaczny pentru NYT.
Oamenii vor deveni infertili până în 2045. Care este motivul din spatele ultimelor studii despre fertilitate
O profesoară de medicină de mediu trage un semnal de alarmă asupra ratelor de fertilitate în scădere rapidă ale omenirii. Mai mult, ea spune că substanțele chimice din plastic sunt de vină pentru acest lucru.
Shanna Swan, profesor de medicină de mediu și sănătate publică la Școala de Medicină Icahn din Muntele Sinai din New York, a ajutat la finalizarea unui studiu major în 2017 care a descoperit că numărul spermatozoizilor în rândul bărbaților din țările occidentale a scăzut cu peste 50% în ultimele patru decenii, potrivit The Guardian.
Luna trecută, ea și-a lansat cartea “Count Down”, care aprofundează modul și motivul pentru care oamenii își pierd capacitatea de a procrea.