Putin e cu ochii pe România. S-a aflat acum planul, dezvăluiri uimitoare

Putin e cu ochii pe România. S-a aflat acum planul, dezvăluiri uimitoare
Sursa foto: nbc news

Se pare că România face parte dintr-un plan special al liderului de la Kremlin. Unul dintre cei mai puternici opozanți ai lui Vladimir Putin face dezvăluiri uluitoare.

Garry Kasparov, unul dintre cei mai aprigi critici la adresa președintelui Rusiei, Vladimir Putin, dezvăluie detalii incendiare despre problemele din Rusia, despre cazul Navalnîi, dar şi despre România.

Potrivit lui Kasparov, deși în Rusia există mari probleme privind respectarea statului de drept și a democrației, Uniunea Europeană nu își permite să sancționeze Rusia, pentru că este un partener de afaceri puternic.

„Uniunea Europeană nu este capabilă să ia măsuri eficiente privind sancţiuni faţă de ce se întâmplă în Rusia pentru că Europa tratează regimul lui Putin că pe un partener de afaceri. Da, este un regim nedemocratic, dar Europa încă face afaceri cu el. Putin şi regimul său aprovizionează cu gaze o parte importantă a Europei”, mai spune acesta.

Kasparov: „Putin foloseşte resursele naturale uriaşe ale ţării pentru a cumpăra favoruri”. „Bănuiesc că şi în România”

„Putin foloseşte resursele naturale uriaşe ale ţării pentru a cumpăra favoruri”, atrage atenția Garry Kasparov.

Aici intervine și problema legată de țara noastră, atrage atenția Kasparov: „Iar aici mă refer şi la crearea de lobby-işti internaţionali în multe ţări, bănuiesc că şi în România”.

Opozantul lui Putin spune că doar Stalin ar mai fi putut avea o reţea atât de puternică, precum cea pusă pe picioare de Putin acum.

„Oligarhii ruşi cumpără cluburi de fotbal, cumpără companii importante. De-abia acum Europa începe să facă puţînă gălăgie, pentru că Putin a trecut prea multe linii roşii”, mai atrage atenția acesta.

„Vladimir Puțîn crede că are imunitate totală”

Legat de cazul Navalnîi, opozantul lui Putin spune că observă cum Germania „încearcă să separe cazul Navalnîi de afaceri, că de obicei. Până acum nu vedem o dorinţă politică a Uniunii Europene, o determinare legat de ce se întâmplă în Rusia”.

„Este dictatura unui singur om. Este cea mai rea combinaţie cu cele mai rele elemente. Lui Putin nu îi pasă de politicieni, nu îi pasă de sistemul politic. Asta înseamnă că poate face ce vrea, inclusiv să ia cele mai radicale decizii, inclusiv să îşi înlăture opozanţii”.

„Vladimir Putin crede că are imunitate totală, după atâţia ani de depăşire de linii roşii fără ca Europa să aibă vreo reacţie. Cui îi pasă de sancţiuni faţă de Rusia, când Germania a dublat volumul de gaze importate din Rusia? Europa tace şi înghite, iar şi iar”, subliniază acesta.

„Suntem profund îngrijoraţi de ce se întâmplă în Rusia”, mai spune el.

SUA își permit să reacționeze în față lui Putin

Opozantul lui Vladimir Puțîn spune că, în timp ce Europa nu își permite să tragă de urechi Rusia, o fac Statele Unite.

„Până acum, Europa s-a dovedit incapabilă să dea un răspuns pe măsura agresiunilor regimului lui Vladimir Putin. În schimb, în America, administraţia condusă de Joseph Biden arată o determinare în a avea reacţii concrete faţă de regimul de la Kremlin”.

Citește și: