20 aug. 2021 | 14:15

Provocarea NASA pentru 2021, în România: cum participi la Space Apps Challenger

ACTUALITATE
Provocarea NASA pentru 2021, în România: cum participi la Space Apps Challenger

O nouă provocare interesantă pentru români. NASA Space Apps Challenge a dat startul înscrierilor. Cea de-a zecea ediție, a hackathon-ului internațional se va ține în România. Aceasta se va desfășura în perioada 2,3 octombrie, on line, simultan în  București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

Tema va fi ”Puterea lui zece”. Prin aceasta, NASA dorește să marcheze cele zece ediții desfășurate până acum. Evenimentul este dedicat inovației, colaborării și comunității.

Pentru a marca în mod sonor acest eveniment, NASA Space Apps Challenge implică un număr și mai mare de comunități anul acesta. Se vor reuni în parteneriat zece agenții spațiale. Agenţia Spaţială Europeană, Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială, Agenția Spațială Canadiană și Agenția Spațială Australiană vor fi prezente.

La acestea se mai adaugă Agenția Spațială Braziliană, Comisia Națională pentru Activități Spațiale din Argentina, Agenția Spațială Paraguayană, Agenția Spațială Națională din Africa de Sud și Agenția Spațială Națională din Bahrain.

De această dată, Space Apps va adăuga patru categorii tematice. Premiile globale vor fi în număr de zece. Urmează ca, în săptămânile ce urmează să fie anunțate categoriile de premii. Participanții sunt invitați să se inspire și din filmele de pe YouTube ale NASA Space Apps Challenge.

Cu această ocazie specială, la eveniment sunt invitați o paletă mare de specialiști. Vor participa antreprenori, designeri, ingineri, pasionași de tehnologie. De asemenea, povestitori, producători, constructori și oameni de știință din întreaga lume.

Cum va fi evenimentul NASA Apps Challenge?

Timp de 48 de ore, participanții vor accesa datele deschise de NASA. Vor avea ocazia să lucreze împreună și să găsească soluții ingenioase. Problemele propuse de NASA sunt reale și includ atât pământul cât și spațiul.

Proiectele depuse vor fi evaluate de experții agenției spațiale. Aceștia vor selecta și câștigătorii celor zece premii globale. În țara noastră, cel mai mare hackathon din lume este organizat de ROTSA, DiFine PR şi ClujHub.

Anul trecut, au fost aproximativ 26.000 de participanți, care au produs 2.303 de proiecte. Tot atunci, patru echipe din România s-au calificat pentru etapa de jurizare internațională. Deci, dacă dorești să te înscrii, completează aplicația disponibilă pe paginile orașelor gazdă.