23 dec. 2021 | 09:37

Probabil cel mai ecologic telefon al momentului vine de la Realme, nu Samsung sau Apple

ACTUALITATE
Probabil cel mai ecologic telefon al momentului vine de la Realme, nu Samsung sau Apple

Când vine vorba de smartphone-uri de top, cu o performanță peste medie, cei de la Realme au făcut o treabă foarte bună în 2021 cu al lor Realme GT 5G. Pentru 2022, speră să ne impresioneze cu Realme GT 2 Pro, un smartphone cât se poate de performant, dar unul care încearcă să protejeze și mediul înconjurător.

Deja de câțiva ani, când începeai să discuți despre telefoane etice, realizate într-o manieră menită să aibă un impact minim asupra mediului înconjurător, doar Fairphone îți venea în minte. Realme vrea să schimbe această percepție cu al său vârf de gamă pentru 2022, un terminal intitulat Realme GT 2 Pro.

Acesta are spatele realizat dintr-un material organic, bio-polimer, prietenos cu mediul înconjurător, o premieră în industrie. În ceea ce privește designul general al gadgetului, a fost creat în colaborare cu Naoto Fukasawa, din nou. Ideea de bază este că spatele, ca și textură, interacțiune, pare din hârtie, iar cei de la Realme au denumit această particularitate estică folosind Paper Tech Master Design.

Realme GT 2 Pro

Realme GT 2 Pro, cât este de ecologic

Bio-polimerul de pe spate a fost creat cu ajutorul companiei SABIC din Arabia Saudită și, în mod autentică, se bazează pe pulpă de hârtie. Dincolo de partea teoretică a ecuației, a fost certificat de către International Sustainability and Carbon Certification (ISCC) ca fiind prietenos cu mediul înconjurător. Tot vizavi de impactul asupra mediului înconjurător, Realme GT 2 Pro utilizează mult mai puțin plastic decât predecesorul său, vorbim de o scădere a procentului de la 21,7% până la un insignifiant 0,3%.

La interior, gadgetul pare să fie printre primele care va ajunge pe piață cu cel mai nou procesor de la Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1. O altă premieră ține de cameră, prima din lume cu un câmp vizual de 150 de grade, în timp ce majoritatea au doar 120 de grade, un fel de fisheye pentru manifestări de creativitate extreme.

Pe partea de conectivitate, printr-un așa numit Antenna Array Matrix System, ar trebui să aibă un semnal foarte bun pe partea de telefonie, dar și un beneficiu de 20% pe partea de conectivitate Wi-Fi. Realme GT 2 Pro urmează să se lanseze pe 4 ianuarie 2022 în China, dar nu ar trebui să dureze foarte mult până când va ajunge și în alte colțuri ale mapamondului, inclusiv în România.

Realme GT 2 Pro 2

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele